[single_post_category_name]

Syrlig mandel-citruskage

Jeg dør over den her kage. Den har den saftigste, lækreste krumme fordi den overhældes med citrussiruppen lige efter den er taget ud af ovnen, og den har en fantastisk dyb og dejlig smag af citrus og mandler, to smage som klæder hinanden overordentlig godt. Det er nu, det er det perfekte tidspunkt at spise citrusfrugter, fordi selvom de fås friske hele året rundt, så er det nu her over vinteren, at deres ”traditionelle” sæson er.

1 springform ca. 22 cm i omkreds, giver ca. 8-10 stykker

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader og smør en springform. Blend alle ingredienserne til kagen sammen i en blender eller en køkkenmaskine indtil massen er ensartet. Bag kagen i ca. 35-40 minutter til den er gennembagt, tjek med en kødnål eller lignende. Imens simrer saften fra to appelsiner og citronen sammen med vaniljestangen og sukkeret i ca. 10 minutter eller indtil konsistensen er som tynd sirup. Vær opmærksom på at siruppen tykner når den er afkølet. Når kagen tages ud af ovnen prikkes den over det hele med en kødnål eller tynd strikkepind og den lune sirup hældes over. Lad kagen stå og trække i mindst en time, gerne mere. Den er også dejlig dagen efter, eller endda dagen efter der. Ved servering kan kagen drysses med flormelis. Nyd kagen med den drænede yoghurt smagt til med vanilje og sukker.

Læs også: Citron – et vidundermiddel 

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide