Blondie med ribs, pistacie & creme

Ingredienser

Hvid chokoladecreme

2 blade husblas

150 g hvid chokolade

1 vaniljestang

1 tsk sukker

4 dl fløde

2 citroner, saften

 

Blondie med ribs

200 g hvid chokolade

200 g smør

100 g sukker

3 æg

½ tsk havsalt

90 10 g mel

100 g ribs

 

Pistaciecreme

200 g (meget) grønne, uskallede pistacienødder

40 g flormelis

250 g mascarpone

1 citron, saften

 

Pynt

Løse ribs

Flager af hvid chokolade

Finthakkede (meget) grønne, uskallede pistacienødder

Ca. 14 stykker

Sådan gør du

Hvid chokoladecreme: Udblød husblassen i en skål med vand. Hak chokoladen og kom den i en skål. Skrab vaniljekornene ud af stangen og bland med sukkeret. Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, fløde og citronsaft i en gryde, og kog det op.
Vrid husblassen for vand, og rør den ud i fløden. Hæld lidt efter lidt den varme fløde over chokoladen, mens du rører med en dejskraber. Sæt cremen på køl natten over eller til den har sat sig helt.

Blondies: Hak chokoladen groft. Smelt chokolade og smør over vandbad. Pisk sukker, æg og havsalt sammen. Tilsæt chokoladesmørret under omrøring med en dejskraber. Sigt de 90 gram mel i dejen, og vend de øvrige 10 gram i ribsene (hvis de altså er frosne). Det skal forhindre, at de falder til bunds i kagen. Vend ribsene i dejen.

Kom dejen i en form på ca. 22 x 22 cm beklædt med bagepapir. Her kan du i øvrigt sagtens bruge et firkantet ildfast fad. Bag kagen ved 175 grader i ca. 25 minutter. Lad kagen køle helt af.

Pistaciecreme: Kom pistacienødder og flormelis i en foodprocessor, og lad det køre fuldstændig i smadder til det bliver en slags pasta. Det tager 5-7 minutter. Pisk pistaciemassen luftig med mascarpone. Smag til med citron. Smør pistaciecremen jævnt ud over kagebunden.

Pynt: Skær ½ cm af den yderste kant på kagen, så den står helt skarpt. Skær kagen i nogle lige store stykker, fx rektangler på ca. 10 x 3 cm.
Pisk chokoladecremen tyk og luftig. Kom cremen i en sprøjtepose med rund tyl, og sprøjt tutter af hvid chokoladecreme på kagerne. Pynt med flager af hvid chokolade.

Anretning: Anret kagerne på finthakkede pistacienødder sammen med ribs og lidt overskydende chokoladecreme.

Tip: Foruden chokoladecremen, som skal laves dagen i forvejen, så kan kagen og pistaciemassen også sagtens forberedes, og lægges sammen, dagen i forvejen.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Skøn julet Irish Coffee

Ingredienser(2 personer) 2 spk brun farin 2 tsk ahornsirup 1 knivspids revet Tonkabønne 8 cl Tullamore D.E.W. 20 cl stærk kaffe 4 tsk. letpisket flødeskum