Bryllupskage med hvid mousse & bær

Ingredienser

Mandelbund

160 g mandler

4 æggehvider

80 g flormelis

 

Hvid chokolademousse

3 blade husblas

400 g hvid chokolade

350 g fløde

250 g mascarpone

2 citroner, saften

130 g æggehvider

 

Citronfløde

2 blade husblas

1 citron, saften

50 g flormelis

½ dl vand

1 dl fløde

 

Pynt

Ca. 300 g friske hindbær

Frysetørret hindbær, både groft og i pulver

Lidt citronmelisse

Flager af hvid chokolade

Til ca. 15 personer

Sådan gør du

Mandelbund: Blend mandlerne. Pisk æggehvider og flormelis til marengs, og vend mandelmelet i. Kom dejen i en form på ca. 22 x 22 cm beklædt med bagepapir, smurt med en smule neutral olie. Som form kan du i øvrigt sagtens bruge et firkantet ildfast fad. Bag bunden ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad den køle helt af.

Hvid chokolademousse: Udblød husblassen i rigeligt vand. Hak chokoladen og kom i en skål. Bring piskefløden i kog. Tilsæt den udblødte, knugede husblas, og hæld langsomt den varme fløde over chokoladen under omrøring med en dejskraber.
Rør mascarponen ud i chokoladecremen. Tilsæt citronsaft. Pisk æggehviderne stive og vend dem i cremen, når den er kølet af til under 45 grader. Kontroller temperaturen inden æggehviderne vendes i.

Opbygning: Læg bunden i den form, den er bagt i. For enten kageformens kant med en strimmel plastik, fx fra en plastiklomme, eller læg et stykke bagepapir under bunden, som går op langs kanterne, hvis har brugt et firkantet ildfast fad.
Hæld moussen over bunden, glat overfladen til og sæt kagen på køl til dagen efter. Det er ikke så afgørende, at overfladen er helt glat – her kommer citronfløden ind i billedet.

Citronfløde: Udblød husblassen i rigeligt vand. Bring citronsaft, flormelis, vand og fløde i kog. Tilsæt den udblødte, knugede husblas. Hæld citronfløden over i en skål, og lad det køle af til det er lunkent.
Hæld forsigtigt citronfløden over kagen, så overfladen bliver helt jævn. Sæt kagen tilbage på køl til citronfløden har sat sig. Det tager ca. 1 times tid, men kan også gøres dagen i forvejen.

Pynt: Befri kagen fra formen (helst på selve dagen), og skær eventuelt kagens kanter til med en kniv, så de står helt skarpt. Pynt kagen med halverede hindbær langs kagens kant, og pynt desuden toppen med hindbær, frysetørret hindbær, citronmelisse og flager af hvid chokolade.

Tip: Vent med at pynte kagen til selve dagen, da det er flottest samme dag. Server gerne ekstra hindbær til kagen.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være