Mandelbund
160 g mandler
4 æggehvider
80 g flormelis
Hvid chokolademousse
3 blade husblas
400 g hvid chokolade
350 g fløde
250 g mascarpone
2 citroner, saften
130 g æggehvider
Citronfløde
2 blade husblas
1 citron, saften
50 g flormelis
½ dl vand
1 dl fløde
Pynt
Ca. 300 g friske hindbær
Frysetørret hindbær, både groft og i pulver
Lidt citronmelisse
Flager af hvid chokolade
Til ca. 15 personer
Sådan gør du
Mandelbund: Blend mandlerne. Pisk æggehvider og flormelis til marengs, og vend mandelmelet i. Kom dejen i en form på ca. 22 x 22 cm beklædt med bagepapir, smurt med en smule neutral olie. Som form kan du i øvrigt sagtens bruge et firkantet ildfast fad. Bag bunden ved 175 grader i ca. 20 minutter. Lad den køle helt af.
Hvid chokolademousse: Udblød husblassen i rigeligt vand. Hak chokoladen og kom i en skål. Bring piskefløden i kog. Tilsæt den udblødte, knugede husblas, og hæld langsomt den varme fløde over chokoladen under omrøring med en dejskraber.
Rør mascarponen ud i chokoladecremen. Tilsæt citronsaft. Pisk æggehviderne stive og vend dem i cremen, når den er kølet af til under 45 grader. Kontroller temperaturen inden æggehviderne vendes i.
Opbygning: Læg bunden i den form, den er bagt i. For enten kageformens kant med en strimmel plastik, fx fra en plastiklomme, eller læg et stykke bagepapir under bunden, som går op langs kanterne, hvis har brugt et firkantet ildfast fad.
Hæld moussen over bunden, glat overfladen til og sæt kagen på køl til dagen efter. Det er ikke så afgørende, at overfladen er helt glat – her kommer citronfløden ind i billedet.
Citronfløde: Udblød husblassen i rigeligt vand. Bring citronsaft, flormelis, vand og fløde i kog. Tilsæt den udblødte, knugede husblas. Hæld citronfløden over i en skål, og lad det køle af til det er lunkent.
Hæld forsigtigt citronfløden over kagen, så overfladen bliver helt jævn. Sæt kagen tilbage på køl til citronfløden har sat sig. Det tager ca. 1 times tid, men kan også gøres dagen i forvejen.
Pynt: Befri kagen fra formen (helst på selve dagen), og skær eventuelt kagens kanter til med en kniv, så de står helt skarpt. Pynt kagen med halverede hindbær langs kagens kant, og pynt desuden toppen med hindbær, frysetørret hindbær, citronmelisse og flager af hvid chokolade.
Tip: Vent med at pynte kagen til selve dagen, da det er flottest samme dag. Server gerne ekstra hindbær til kagen.