Cream puffs med citron & chokolade

Ingredienser

Pâte à Choux

88 g mel

17 g sukker

120 g vand

60 g smør

Lidt salt

120 g æg (sammenpisket)

 

Cookies

90 g muscovadosukker

75 g mel

15 g mandelmel

65 g smør

 

Citroncreme

6 blade husblas

450 g hvid chokolade

1,2 l fløde

6 citroner, skallen og saften

 

Pynt

Flager af hvid chokolade

Citronskal

Guldstøv 

Ca. 25-30 stk.

Sådan gør du

Pâte à Choux: Bland mel og sukker sammen i en skål, og sæt det til side. Kom vand, smør og salt i en gryde, og lad smørret smelte ved middel varme. Når smørret er smeltet skrues der op til høj varme. Så snart det begynder at koge tages gryden af varmen, og melblandingen hældes i. Rør rundt med en træske i et minuts tid.
Blandingen skal nu gerne være blevet til en blød dej-bolle. Sæt gryden tilbage på middel-lav varme, og rør rundt i yderligere et minuts tid.

Kom dejen over i en røremaskine med dejspade. Lad maskinen køre ved lav hastighed i 15 sekunder, så dejen afgiver lidt varme. De sammenpiskede æg tilsættes under fortsat piskning, ca. en fjerdedel af gangen. Kom først mere æg i, når dejen har optaget ægget. Afslut med 15 sekunders piskning ved middel hastighed.

Kom dejen i køleskabet til den er helt kold. Gerne til dagen efter.
Form små dejkugler på ca. 2,5 cm i diameter og 1,5 cm i højden, og kom dem på en bageplade med silikonemåtte. Husk god afstand, da de puffer godt op under bagningen. Dejen er klistret, så brug lidt koldt vand for at undgå, at dejen hænger fast på fingrene. Forstøv kagerne med lidt vand, hvis de ikke allerede er blevet lidt fugtige.

Cookies: Ælt alle ingredienserne godt sammen. Rul den tyndt ud til en tykkelse på ca. 2 mm, og stik små kager ud på 2,5 cm i diameter. Læg kagerne oven på dejkuglerne. Bag kagerne i 25-30 minutter ved 175 grader (standard – ikke varmluft). Lad dem køle helt af på en rist.

Citroncreme: Udblød husblassen i en skål med vand. Hak chokoladen og kom den i en skål. Kom fløde, citronsaft og citronskal i en gryde, og kog det op. Vrid husblassen for vand, og rør den ud i fløden. Hæld lidt efter lidt den varme fløde over chokoladen, mens du rører med en dejskraber. Sæt cremen på køl til den har sat sig helt – gerne til dagen efter. Pisk citroncremen tyk og luftig, og kom den i en sprøjtepose med en rund tyl på en ½ cm.

Opbygning: Lav et hul i bunden på hver kage, som passer til tyllen. Fyld kagerne med citroncreme. Kom også en lille tut oven på kagerne, som pynten kan hænge fast på. Pynt med flager af hvid chokolade, citronskal og guldstøv.

Tip: Kagerne kan sagtens bages dagen i forvejen, hvor cremen også forberedes for at kunne nå at sætte sig. Fremfor at lægge kagerne sammen dagen før, vil jeg anbefale, at de kommes i en tætsluttende beholder, og først fyldes med creme på selve dagen. På den måde beholder de deres sprødhed.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være