200 g afskallede hasselnødder, alternativt med skal, så skal den blot gnides så grundigt af som muligt efter ristning.
4 spsk rørsukker
1 spsk kakaopulver
Ca. ½ dl vand
En vidunderlige nutella-lignende sag, blot uden chokolade, men med en ren og intens smag af hasselnødder. Smager skønt til nybagt brød, men er også prægtig i en lagkage med kaffe-agtige undertoner. Virkelig vidunderlig.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180 grader og anbring nødderne på en bradepande med bagepapir. Rist nødderne i ca. 8 minutter til de begynder at dufte kraftigt, og er gyldenbrune i farven. Gnub så meget af skallen af som du kan mens nødderne er varme, evt. med en handske, og blend dem med sukkeret i ca. 5-7, så vil olien i nødderne begynde at trænge ud og massen efterhånden blive flydende. Tilsæt kakaopulver og blend. Her vil cremen muligvis begynde at skille, men den vil blive blød og glat igen når du hælder vandet i i en tynd stråle. Hæld nøddecremen på skoldede glas og opbevar køligt.