Hjemmelavet nøddesmør

Ingredienser

200 g afskallede hasselnødder, alternativt med skal, så skal den blot gnides så grundigt af som muligt efter ristning.

4 spsk rørsukker

1 spsk kakaopulver

Ca. ½ dl vand

En vidunderlige nutella-lignende sag, blot uden chokolade, men med en ren og intens smag af hasselnødder. Smager skønt til nybagt brød, men er også prægtig i en lagkage med kaffe-agtige undertoner. Virkelig vidunderlig.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader og anbring nødderne på en bradepande med bagepapir. Rist nødderne i ca. 8 minutter til de begynder at dufte kraftigt, og er gyldenbrune i farven. Gnub så meget af skallen af som du kan mens nødderne er varme, evt. med en handske, og blend dem med sukkeret i ca. 5-7, så vil olien i nødderne begynde at trænge ud og massen efterhånden blive flydende. Tilsæt kakaopulver og blend. Her vil cremen muligvis begynde at skille, men den vil blive blød og glat igen når du hælder vandet i i en tynd stråle. Hæld nøddecremen på skoldede glas og opbevar køligt.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er