Hjemmelavet nøddesmør

Ingredienser

200 g afskallede hasselnødder, alternativt med skal, så skal den blot gnides så grundigt af som muligt efter ristning.

4 spsk rørsukker

1 spsk kakaopulver

Ca. ½ dl vand

En vidunderlige nutella-lignende sag, blot uden chokolade, men med en ren og intens smag af hasselnødder. Smager skønt til nybagt brød, men er også prægtig i en lagkage med kaffe-agtige undertoner. Virkelig vidunderlig.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 grader og anbring nødderne på en bradepande med bagepapir. Rist nødderne i ca. 8 minutter til de begynder at dufte kraftigt, og er gyldenbrune i farven. Gnub så meget af skallen af som du kan mens nødderne er varme, evt. med en handske, og blend dem med sukkeret i ca. 5-7, så vil olien i nødderne begynde at trænge ud og massen efterhånden blive flydende. Tilsæt kakaopulver og blend. Her vil cremen muligvis begynde at skille, men den vil blive blød og glat igen når du hælder vandet i i en tynd stråle. Hæld nøddecremen på skoldede glas og opbevar køligt.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet

Gaven til mændene i dit liv

Annonce The-Basics.dk er en dansk webshop, der har specialiseret sig i undertøj og strømper til mænd. Tøjet sælges i praktiske flerstyks pakninger og leveres hurtigt