Majsmuffins med citron & birkes

Ingredienser

3 dl hvedemel

2 ½ dl majsmel

½ tsk bagepulver

½ tsk natron

1 knivspids salt skal

Saft fra 1 usprøjtet citron

1 dl olie

200 g sukker

100 g smeltet smør

1 ¾ dl kærnemælk

2 æg

 2 æggeblommer

50 g. birkes

 

Glasur

Flormelis

Citronsaft

De dejligste lysegule muffins med en hyggelig kornet tekstur pga. majsmelet. Citron og birkes er en klassiker, og smager skønt. Birkeskornene giver en lidt knasende fornemmelse (på den gode måde) og en let nøddeagtig smag. Hvis du vil undgå gluten, kan hvedemelet erstattes af mandelmel. Spis de små kager som de er, eller giv dem en omgang citronglasur.

Giver ca. 12-15 stk.

Sådan gør du

Bland mel, majsmel, bagepulver, salt, vaniljepulver, birkes og natron i en skål og sæt til side. Rør citronskal og –saft, olie, sukker, smør, æg, æggeblommer og kærnemælk sammen i en skål til massen er ensartet, dvs æggene er ordentligt rørt ud. Lav en fordybning i melblandingen og hæld den våde blanding heri. Bland dejen løst sammen – der skal ikke piskes. Jo mindre du rør, jo luftigere og lette bliver dine muffins. Det gør ikke noget, at dejen ser klumpet ud – tværtimod skal den faktisk helst være det. Den kan virke lidt tynd, men lad den stå 5-10 minutter, så har majsmelet suget noget af væden op. Fyld muffinsformene ca. en tredjedel op og bag dem i ovnen ved 200˚ i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og ikke giver efter, når du forsigtigt trykker på dem. Muffins er bedst samme dag, de er bagt, men kan også fint holde sig friske til dagen efter i en lufttæt beholder.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være