3 dl hvedemel
2 ½ dl majsmel
½ tsk bagepulver
½ tsk natron
1 knivspids salt skal
Saft fra 1 usprøjtet citron
1 dl olie
200 g sukker
100 g smeltet smør
1 ¾ dl kærnemælk
2 æg
2 æggeblommer
50 g. birkes
Glasur
Flormelis
Citronsaft
De dejligste lysegule muffins med en hyggelig kornet tekstur pga. majsmelet. Citron og birkes er en klassiker, og smager skønt. Birkeskornene giver en lidt knasende fornemmelse (på den gode måde) og en let nøddeagtig smag. Hvis du vil undgå gluten, kan hvedemelet erstattes af mandelmel. Spis de små kager som de er, eller giv dem en omgang citronglasur.
Giver ca. 12-15 stk.
Sådan gør du
Bland mel, majsmel, bagepulver, salt, vaniljepulver, birkes og natron i en skål og sæt til side. Rør citronskal og –saft, olie, sukker, smør, æg, æggeblommer og kærnemælk sammen i en skål til massen er ensartet, dvs æggene er ordentligt rørt ud. Lav en fordybning i melblandingen og hæld den våde blanding heri. Bland dejen løst sammen – der skal ikke piskes. Jo mindre du rør, jo luftigere og lette bliver dine muffins. Det gør ikke noget, at dejen ser klumpet ud – tværtimod skal den faktisk helst være det. Den kan virke lidt tynd, men lad den stå 5-10 minutter, så har majsmelet suget noget af væden op. Fyld muffinsformene ca. en tredjedel op og bag dem i ovnen ved 200˚ i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og ikke giver efter, når du forsigtigt trykker på dem. Muffins er bedst samme dag, de er bagt, men kan også fint holde sig friske til dagen efter i en lufttæt beholder.