Mandelkage orange med ahorn-smørcreme

Ingredienser

6 æg XL

200 g rørsukker eller kokossukker

200 g fint mandelmel

1 nip fint salt

Saft og skal af 1 usprøjtet appelsin

 

Ahorncreme

1 pakke blødt usaltet smør

2 æggeblommer

1 flaske ahornsirup

Skal af 1 usprøjtet appelsin

 

Pynt

2-3 blodappelsiner i meget tynde skiver

En virkelig dejlig lagkage som adskiller sig fra den klassiske af slagsen. Den søde og let karamel-agtige ahorncreme gør sig rigtig godt sammen med de saftige bunde som smager lækkert og intenst af mandler og orange.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170˚ og smør en springform på 24 cm i diameter med fedtstof og drys efter med en smule mel. Pisk æg og sukker med en elmikser til det er meget lyst og skummende og cirka firdoblet i størrelse. Det tager ca 4-5 minutter at piske æggene op. Sigt mandelmelet i og vend det forsigtigt rundt sammen med appelsinsaft og –skal indtil dejen er ensartet. Hæld dejen i springformen og sæt den på midterste rille i ovnen. Bag mandelbunden i ca 25 minutter, mærk let på overfladen, hvis bunden ikke giver meget efter for et let tryk, er den færdig. Hvis du er usikker, så stik en kødnål i mandelbunden, hvis der ikke hænger noget ved når du trækker den op, så er den færdig. Lad bunden køle helt at i formen. Til ahorncremen piskes smørret sammen med æggeblommer og appelsinskal i et minuts tid til det er cremet. Tilsæt nu langsomt siruppen i en tynd stråle, og pisk indtil al siruppen er optaget i smørret. Pisk ved højeste hastighed i et par minutter til cremen er luftig og cremet i konsistensen. Når kagen skal samles deles kagen på kagen i to eller tre dele, hvor høj den er kommer an på hvilken springform der er anvendt. Fordel smørcremen imellem lagene og på toppen. Skær appelsinerne i tynde skiver og læg dem dekorativt på toppen af lagkagen.

Tip: ønsker man en mere intens orangesmag, kan man smøre lidt appelsinmarmelade ud på mandelbundene inde ahorncremen smøres på.

Gem

Gem

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er