6 æg XL
200 g rørsukker eller kokossukker
200 g fint mandelmel
1 nip fint salt
Saft og skal af 1 usprøjtet appelsin
Ahorncreme
1 pakke blødt usaltet smør
2 æggeblommer
1 flaske ahornsirup
Skal af 1 usprøjtet appelsin
Pynt
2-3 blodappelsiner i meget tynde skiver
En virkelig dejlig lagkage som adskiller sig fra den klassiske af slagsen. Den søde og let karamel-agtige ahorncreme gør sig rigtig godt sammen med de saftige bunde som smager lækkert og intenst af mandler og orange.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 170˚ og smør en springform på 24 cm i diameter med fedtstof og drys efter med en smule mel. Pisk æg og sukker med en elmikser til det er meget lyst og skummende og cirka firdoblet i størrelse. Det tager ca 4-5 minutter at piske æggene op. Sigt mandelmelet i og vend det forsigtigt rundt sammen med appelsinsaft og –skal indtil dejen er ensartet. Hæld dejen i springformen og sæt den på midterste rille i ovnen. Bag mandelbunden i ca 25 minutter, mærk let på overfladen, hvis bunden ikke giver meget efter for et let tryk, er den færdig. Hvis du er usikker, så stik en kødnål i mandelbunden, hvis der ikke hænger noget ved når du trækker den op, så er den færdig. Lad bunden køle helt at i formen. Til ahorncremen piskes smørret sammen med æggeblommer og appelsinskal i et minuts tid til det er cremet. Tilsæt nu langsomt siruppen i en tynd stråle, og pisk indtil al siruppen er optaget i smørret. Pisk ved højeste hastighed i et par minutter til cremen er luftig og cremet i konsistensen. Når kagen skal samles deles kagen på kagen i to eller tre dele, hvor høj den er kommer an på hvilken springform der er anvendt. Fordel smørcremen imellem lagene og på toppen. Skær appelsinerne i tynde skiver og læg dem dekorativt på toppen af lagkagen.
Tip: ønsker man en mere intens orangesmag, kan man smøre lidt appelsinmarmelade ud på mandelbundene inde ahorncremen smøres på.
Gem
Gem