Mandelkage orange med ahorn-smørcreme

Ingredienser

6 æg XL

200 g rørsukker eller kokossukker

200 g fint mandelmel

1 nip fint salt

Saft og skal af 1 usprøjtet appelsin

 

Ahorncreme

1 pakke blødt usaltet smør

2 æggeblommer

1 flaske ahornsirup

Skal af 1 usprøjtet appelsin

 

Pynt

2-3 blodappelsiner i meget tynde skiver

En virkelig dejlig lagkage som adskiller sig fra den klassiske af slagsen. Den søde og let karamel-agtige ahorncreme gør sig rigtig godt sammen med de saftige bunde som smager lækkert og intenst af mandler og orange.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 170˚ og smør en springform på 24 cm i diameter med fedtstof og drys efter med en smule mel. Pisk æg og sukker med en elmikser til det er meget lyst og skummende og cirka firdoblet i størrelse. Det tager ca 4-5 minutter at piske æggene op. Sigt mandelmelet i og vend det forsigtigt rundt sammen med appelsinsaft og –skal indtil dejen er ensartet. Hæld dejen i springformen og sæt den på midterste rille i ovnen. Bag mandelbunden i ca 25 minutter, mærk let på overfladen, hvis bunden ikke giver meget efter for et let tryk, er den færdig. Hvis du er usikker, så stik en kødnål i mandelbunden, hvis der ikke hænger noget ved når du trækker den op, så er den færdig. Lad bunden køle helt at i formen. Til ahorncremen piskes smørret sammen med æggeblommer og appelsinskal i et minuts tid til det er cremet. Tilsæt nu langsomt siruppen i en tynd stråle, og pisk indtil al siruppen er optaget i smørret. Pisk ved højeste hastighed i et par minutter til cremen er luftig og cremet i konsistensen. Når kagen skal samles deles kagen på kagen i to eller tre dele, hvor høj den er kommer an på hvilken springform der er anvendt. Fordel smørcremen imellem lagene og på toppen. Skær appelsinerne i tynde skiver og læg dem dekorativt på toppen af lagkagen.

Tip: ønsker man en mere intens orangesmag, kan man smøre lidt appelsinmarmelade ud på mandelbundene inde ahorncremen smøres på.

Gem

Gem

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

4 britiske serier, vi elsker!

Indeholder reklamelinks til C More Elsker du også britisk tv? Så har streaming-tjenesten C More indgået samarbejde med Britbox, hvilket betyder, at C More nu har