Hasselnøddemarengs
4 store æggehvider (stuetemperatur)
180 g hvidt sukker
80 g flormelis
1 spsk vaniljesukker
50 g hasselnødder malet til mel
Bagte rabarber
500 g rabarber
100 g rørsukker
1 vaniljestang
Tilbehør
Flødeskum
En vidunderlig klassisk engelsk dessert, som kan varieres med præcis de frugter eller bær som er i sæson. Kombinationen af de sprøde marengs, den milde, bløde flødeskum og de syrlige rabarber er fortryllende. Husk at marengsene skal laves dagen før.
Til 6 personer.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 120 grader varmluft. Anbring hviderne i en helt tør skål. Pisk indtil hviderne danner halvstive toppe, som kan stå af sig selv. Tilsæt sukkeret en spiseskefuld ad gangen, rør imellem hver gang. Rør halvdelen af flormelissen og vaniljesukkeret i på samme måde. Når marengsmassen er blank og skinnende og uden synlige sukkerkorn, vender du resten af flormelissen i med en dejskraber eller lignende. Vend hasselnøddemelet i og put marengsmassen i en sprøjtepose eller en almindelig frysepose med et hul på størrelse med 1 cm i det ene hjørne og sprøjt små marengskys ud på to bageplader beklædt med bagepapir. Kyssene skal være ca. 3 cm i diameter. Sæt marengsene på de to midterste riller i ovnen og skru ned på 80 grader. Bag dem i 1 time, sluk så for ovnen og lad marengsene tørre færdige i den slukkede ovn. De skal være helt afkølede, før du tager dem ud, så lad dem gerne stå eksempelvis natten over. Opbevar marengskyssene i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. tænd ovnen på 170˚ og læg bagepapir i et ildfast fad. Skyl og skær rabarberne i mindre stykker af ca 3-4 cm og drys med sukkeret og læg vaniljestangen ved. Bag rabarberstykkerne i ca 20 minutter til de er bløde men stadig har et let bid. Lad dem køle helt af. Lige før servering piskes fløden til skum og vendes overfladisk med rabarber og let knuste marengs.