Mandelbund
125 g koldt smør
170 g hvedemel
50 g mandelmel
70 g Flormelis
1 stor æggeblomme
1 spsk iskoldt vand
Bagte rabarber
300 g rabarber, gerne vinterrabarber
100 g sukker
1 stang vanilje
Hvid chokoladecreme
2 dl piskefløde
300 g hvid chokolade, finthakket
1 tsk mandelessens
En vidunderlig luksuriøs dessert, som skal laves med de første spæde rabarber. Kombinationen af den cremede, milde chokoladecreme og de syrlige, let parfumerede rabarber er fortryllende.
Sådan gør du
Smør en aflang tærteform med løs bund. Alternativt en almindelig tærteform. Drys med lidt mel i bunden.
Mørdej: med en køkkenmaskine gør du således: hak det kolde smør med mel og mandelmel og flormelis, indtil det ligner rasp. Så tilsætter du æggeblommen og kører et par sekunder, til dejen lige nøjagtig begynder at samle sig. Tilsæt vandet hvis dejen har svær ved at samle sig. Hæld dejen ud på køkkenbordet og saml den sammen til en ensartet dej med hænderne. Med hænderne gør du således: Skær smørret i mindre tern og smuldr dem med melet, til det begynder at klumpe lidt sammen. Tilsæt derefter flormelis og æggeblomme og ælt dejen sammen. Lad dejen 30-45 minutter før den rulles ud til et rektangel og trykkes i formen. Prik med en gaffel og forbag tærtebunden ved 180˚ i ca 20 minutter til den er gylden. Lad den køle helt af.
Chokoladecreme: lav chokoladecremen ved at varme fløden op til lige under kogepunktet med mandelessensen, hæld den over chokoladen og lad blandingen stå i nogle minutter, hvorefter massen røres lind. Hæld over den afkølede tærtebund og lad den sætte sig et køligt sted i 3 timer, eller natten over.
Imens laves rabarberne: skær dem i stykker på ca 4 cm og læg dem i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Drys med sukker og læg vaniljestangen ved. Bag rabarberstykkerne i 15-20 minutter ved 180˚ til de er let bløde, men ikke smattede. Tag dem ud og lad dem køle helt af. Server chokoladetærten med de kolde bagte rabarber på toppen eller ved siden af.