Chokoladeis

Ingredienser

150 g sukker

5 æggeblommer

4 dl sødmælk

2 dl piskefløde

100 g chokolade

50 g kakaopulver

1 knivspids salt

Den skønneste mest cremede, dybe og intense chokoladeis, som er et must-make for alle chokoladeelskere. Tricket er, at karamellisere sukkeret, så får isen både kompleksitet i smagen og en endnu mere cremet konsistens. I øvrigt er det helt perfekt at bruge både ren chokolade og en god kakaopulver her, for den optimale, dybe chokoladesmag. Jeg investerer i Vahlronas kakaopulver til formålet, den er dyr, virkelig dyr(!), og jeg forstår godt, hvis man synes det er lidt for meget af det gode, men den er også i særklasse fantastisk.

Giver ca. 1 liter chokoladeis.

Sådan gør du

Smelt chokoladen i vandbad. Smelt sukkeret på en pande med 3 spsk. vand og lad det karamellisere til en dyb gylden sirup. Tilsæt piskefløden og dernæst mælken lidt ad gangen, hvis karamellen stivner, så lad den blot varme op under omrøring til det er smeltet igen. Pisk æggeblommerne sammen og hæld forsigtigt den varme flødeblanding over æggeblommerne og rør den smeltede chokolade og kakaopulveret og saltet i. Hæld blandingen tilbage i gryden og lad chokoladecremen varme op til den begynder at tykne. Lad blandingen køle helt af og frys den i en ismaskine efter anvisninger, eller hæld i en lufttæt beholder og frys i mindst 10 timer eller natten over. Tag gerne isen ud et kvarters tid inden den skal serveres.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive