Chokolade-mousse med sesampraline

Ingredienser

Chokolade-mousse

180 g mørk chokolade af god kvalitet

3 bægre pasteuriserede æggeblommer

3 bægre pasteuriserede æggehvider

120 g sukker

 

Sesampraline

200 g sukker

50 g smør

100 g sesamfrø

Friday – here we come! Og denne gang med en meget, meget dejlig mousse au chocolat, som jeg faktisk ikke synes kommer bedre. Heldigt, når nu jeg selv har lavet opskriften. Den er uden fløde, men det synes jeg ikke forringer den det mindste. I ved nok efterhånden, at jeg er svært glad for søde sager, og fløde, det er ikke noget jeg sjældent griber efter. Derfor; når den her mousse er uden, så er det fordi jeg faktisk finder den bedre sådan. Cremet og luftig med en intens smag af chokolade er den præcis, som jeg synes, en chokolademousse skal være. Det siger sig selv, at jo bedre kvalitet din chokolade er, jo bedre smager moussen, så køb en af ordentlig kvalitet.

Til ca. 6 personer

Sådan gør du

Chokolade-mousse – Hak chokoladen fint og smelt den i en skål over vandbad. Lad chokoladen køle lidt ned i skålen og pisk imens æggeblommer og sukker til en tyk og luftig æggesnaps i en skål – det er nemmest med en håndmikser. Vend den afkølede chokolade i æggesnapsen. Pisk æggehviderne i en helt ren og tør skål, til de danner bløde, stive toppe, som står af sig selv. Vend halvdelen af hviderne i chokoladeblandingen, til moussen er ensartet, og vend derefter resten i. Hæld chokolademoussen i små glas eller og stil den på køl i mindst et par timer, gerne natten over. Server moussen i glassene eller som store ’æg’, som du nemt former med en ske dyppet i kogende vand. Voilà og velbekomme.

Sesampraline – Smelt sukkeret på en pande uden at røre i det undervejs. Når det er blevet til en dyb flydende ravfarvet karamel tilsættes smørret og der røres indtil smørret er absorberet i karamellen. Sesamfrøene røres i karamellen indtil de alle er dækkede og massen hældes ud på et stykke bagepapir penslet med olie. Læg et stykke bagepapir ovenpå og rul straks pralineen tynd med en kagerulle. Lad pralineen køle helt af og bræk den i mindre stykker. Kan opbevares tørt i en lufttæt beholder et par dage. Er det fugtigt i vejret, så vil karamellen blive lidt blød og fedtet, men det kan kommes i ovnen ved 70˚ varmluft indtil fugten er fordampet, lad det igen køle af.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og