Den søde tand

Din søndags-snack: Churros med chokoladesauce

Din søndags-snack: Churros med chokoladesauce
Ingredienser

2,5 dl vand

2 spsk. olie

2 spsk. sukker

0,5 tsk. salt

2,5 dl mel

Kanelsukker

Smagsneutral olie til fritering, fx billig rapsolie i plastikflaske


 

Chokoladesauce

100 g mørk chokolade

1 dl fløde

En fingerspids salt


Selvom jeg er ret glad for alt, der hedder vafler, pandekager, doughnuts og lignende stegt dej, så er min favorit helt klart churros. Tanken om et kræmmerhus fyldt med lune, sprøde churros direkte fra en bod på diverse spanske markeder, minder mig om de mange ferier sydpå. Jeg foretrækker at spise churros kun med sukker eller kanelsukker på, men serverer dem også med en tyk chokoladesauce til at dyppe i, for det er populært hos mine medspisere.

Til 3-4 personer.

Sådan gør du

Lun vand, olie, sukker og salt op i en lille gryde, til salt og sukker er opløst. Tag det af varmen, tilsæt mel og rør godt sammen til en klæg dej. Lad den stå og køle lidt af, inden den puttes i en sprøjtepose med en stjernetyl. Brug helst en tynd stjernetyl med lange takker, så bliver de bedst (på billederne havde jeg kun en stor stjernetyl med korte takker til rådighed).

Varm olie op i en gryde til det er ca. 180 grader varmt. Sprøjt dejen direkte ned i gryden i lange stænger. Steg tre til fire stykker ad gangen i ca. 3-5 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Lav en tyk chokoladesauce af grofthakket chokolade, fløde og en fingerspids salt, der smeltes og røres sammen ved lav varme i en kasserolle. Læg de nybagte churros på fedtsugende papir og vend derefter i kanelsukker og servér med chokoladesauce.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *