Forår er lig med istid

Forleden dag snakkede jeg med en bekendt, som undrede sig over at det tidlige forår i den grad er synonymt med is-spisning, hvorimod det senere efterår slet ikke har samme is-magnetiske effekt. Vi har længtes efter sol, lys – og tilsyneladende også is! – en hel vinter, og derfor har is-producenterne kronede tider, når forårssolen begynder at titte frem. Personligt har jeg et stykke tid haft lyst til at forsøge mig et par virkelige gode klassiske is-opskrifter, sådan nogle ”must-haves” til opskrifts-samlingen, som man forhåbentlig vender tilbage til gang på gang. Isene kan sagtens laves på helt regulær vis uden ismaskine, men det er ingen hemmelighed at konsistensen forbedres i en langt mere cremet og blød retning, når man fryser på en maskine. For ikke at tale om hvor nemt og hurtigt det er. MEN, når det er sagt, så har vores mødre, mormødre, oldemødre osv. før os lavet is uden ismaskine i årtier før os, så man kan altså sagtens lave en vidunderlig is uden. Et godt trick til alligevel at få den der lækre konsistens kan være at blende isen inden den fryses alt for hård. På den måde får du knækket alle de større iskrystaller, som er dem der giver den lidt hårde, mere flagede konsistens. Det er i hvert fald et tip givet videre.

Chokoladeis

Gammeldags jordbæris

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være