En is der smager af barndom. Jordbær med fløde i skøn forening. Jeg tilsætter masser af dejlig ren vanilje, så isen bliver helt sortprikket og dufter vidunderligt af de små korn som passer så perfekt med fløden og jordbærrene.
LÆS OGSÅ: Rouladekage med friske brombær og hvid chokolade
Giver ca. 1,2 liter is.
Sådan gør du
Varm mælk, fløde og vaniljestang op i en gryde til lige under kogepunktet, skrab kornene af stangen og lad dem trække sammen med stangen i flødeblandingen i en halv time
Imens anbringes jordbærrene med et par skefulde vand i en gryde med tilhørende låg og lad bærrene stå over lav varme til de er optøede
Tilsæt sukkeret og rør rundt til det er opløst
Lad kompotten simre under låg i ca. 15 til den er kogt let ind
Hæld jordbærkompotten i en skål og lad den stå et køligt sted og køle af til stuetemperatur
Pisk æggeblommerne med de 2 skefulde sukker og varm igen fløde-mælkeblandingen op
Hæld den varme væske i en tynd stråle over æggeblommerne og hæld massen tilbage i gryden
Varm op under lav varme indtil æggeblommerne begynder at emulgere og få massen til at tykne (blandingen må ikke komme rigtig op at koge, men gerne boble ganske svagt, blot der hele tiden røres og holdes et skarpt øje)
Lad cremen køle ned til stuetemperatur et køligt sted og bland derefter med den ligeledes afkølede jordbærkompot
Frys iscremen på en ismaskine efter dennes anvisninger eller hæld den på en lufttæt beholder og sæt i fryseren
Skrab den frosne is af siderne efter et par timer og rør derefter i isen ca. hver halvanden time indtil den er frossen
Dette gør at iskrystallerne brydes og isen får en mere cremet konsistens
LÆS OGSÅ: Søde mini-citronmåner