200 g hasselnødder, alternativt kan bruges mandelmel
2 spsk kakaopulver
100 g mørk chokolade
200 g smør
1½ dl rørsukker
2 tsk vaniljesukker
4 store æg (delt i blommer og hvider)
1 knsp. salt
2 spsk usødet kakao
Mokka-creme
100 g blødt smør
½ dl stærk kaffe, helt kold
ca. 250 g flormelis
1-2 spsk mælk
En superlækker og delikat glutenfri kage, som smager intenst af hasselnødder. Mokkacremen er perfekt til!
Sådan gør du
Rist nødderne i en bradepande ved 180˚ i 12-15 minutter. lad dem køle af og blend nødderne så fint som muligt enten i en blender eller en køkkenmaskine. Smelt chokoladen og køl den ned. Rør smør, sukker og vanilje lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Vend chokoladen, kakaopulveret og hasselnøddemelet i. Pisk æggehviderne med en knivspids salt, til de danner stive toppe, som står af sig selv. Vend hviderne i dejen lidt ad gangen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 25 cm i diameter). Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 40-45 minutter eller indtil en strikkepind kommer ren ud. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af. Pisk alle ingredienserne til mokkacremen sammen til cremen er luftig og lækker. Det kan være du skal tilsætte lidt ekstra mælk for at opnå den rigtige konsistens, men prøv dig frem.