Glutenfri & fyldt med smag: Hasselnøddekage med mokkacreme

Ingredienser

200 g hasselnødder, alternativt kan bruges mandelmel

2 spsk kakaopulver

100 g mørk chokolade

200 g smør

1½ dl rørsukker

2 tsk vaniljesukker

4 store æg (delt i blommer og hvider)

1 knsp. salt

2 spsk usødet kakao

 

 

Mokka-creme

100 g blødt smør

½ dl stærk kaffe, helt kold

ca. 250 g flormelis

1-2 spsk mælk

En superlækker og delikat glutenfri kage, som smager intenst af hasselnødder. Mokkacremen er perfekt til!

Sådan gør du

Rist nødderne i en bradepande ved 180˚ i 12-15 minutter. lad dem køle af og blend nødderne så fint som muligt enten i en blender eller en køkkenmaskine. Smelt chokoladen og køl den ned. Rør smør, sukker og vanilje lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Vend chokoladen, kakaopulveret og hasselnøddemelet i. Pisk æggehviderne med en knivspids salt, til de danner stive toppe, som står af sig selv. Vend hviderne i dejen lidt ad gangen. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 25 cm i diameter). Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 40-45 minutter eller indtil en strikkepind kommer ren ud. Tag den ud af ovnen og lad den køle helt af. Pisk alle ingredienserne til mokkacremen sammen til cremen er luftig og lækker. Det kan være du skal tilsætte lidt ekstra mælk for at opnå den rigtige konsistens, men prøv dig frem.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet