Jordbær-tærte med pistacie

Ingredienser

Mørdej

300 g mel

200 g smør

100 g flormelis

1 æggeblomme

Evt. et par spsk. koldt vand

 

Mazarinmasse

3 æg

200 g marcipan

150 g rørsukker

150 g blødt smør

80 g mel

50 g grønne pistacienødder, malet til mel, kan undlades

 

Skyr-vaniljecreme

1 ½ dl piskefløde

1 ½ dl skyr

35 g flormelis

Korn fra 1 stang vanilje

 

Jordbær

Hvad er bedre og mere dansk end en god gammeldags jordbærtærte? Disse røde juveler har  ramt butikkerne, i den ”rigtige” danske form, og ikke bare i en smuk, men smagløs og spansk udgave, og så er det jo med at udnytte denne fantastiske råvare.

Jeg synes en klassisk jordbærtærte er en fortryllende sommerdessert, om end jeg nok skal passe på at kalde den helt traditionel, eftersom jeg faktisk har skiftet den gode gammeldaws konditorcreme ud med en skyr-creme, hvilket visse personer måååske vil rynke på næsen. Men hør her, den syrlige vaniljeprikkede creme passer så smukt til jordbærrene og den søde mazarinbund, at der ikke er nogen som helst grund til at blive kulinarisk ”pige-fornærmede”, fordi det er virkelig godt. Prøv selv!

Sådan gør du

Smuldr smørret med mel og flormelis til det får en rapslignende konsistens. Tilsæt blommerne og ælt dejen sammen. Undgå at ælte for meget, så bliver mørdejen kompakt. Lad dejen hvile ca. en time i køleskabet. Smør formen med fedtstof og drys med lidt mel. Rul mørdejen ud til 2-3 mm på et let meldrysset bord og løft den forsigtigt over tærteformen. Tryk siderne ind og skær overskydende dej fra. Sæt tærten i fryseren mens ovnen varmer op til 180˚. Forbag tærteformen i ca 10-15 minutter til den er lyst gylden. Sæt formen køligt mens du laver mazarinmassen.

Bland alle ingredienserne til mazarinmassen sammen og pisk/rør indtil dejen er ensartet og luftig. Fordel mazarinmassen i den forbagte tærteform i ca. 20 minutter eller indtil mazarinmassen er gennembagt og let gylden i overfladen. Lad tærten køle helt af. Pisk fløden til skum og vend med skyr, flormelis og vanilje. Fordel ud over den afkølede bund og pynt med bærrene og sæt køligt indtil servering.

Der kan sagtens anvendes andre bær end jordbær om man vil.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Dette indlæg har 3 kommentarer

 1. Susan Gammelgaard

  Hej

  Betyder dette at den skal I ovnen igen, når man har fordelt mazarinmassen?
  “Fordel mazarinmassen i den forbagte tærteform i ca. 20 minutter eller indtil mazarinmassen er gennembagt og let gylden i overfladen.”

  1. Mette Thomsen

   Hej Susan
   Ja, det er helt korrekt forstået.
   God fornøjelse med kagen 🙂

 2. Bettina

  Hej kan man ikke bage den indfor vejre ind man skal brugen den

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være