Mørdej
300 g mel
200 g smør
100 g flormelis
1 æggeblomme
Evt. et par spsk. koldt vand
Mazarinmasse
3 æg
200 g marcipan
150 g rørsukker
150 g blødt smør
80 g mel
50 g grønne pistacienødder, malet til mel, kan undlades
Skyr-vaniljecreme
1 ½ dl piskefløde
1 ½ dl skyr
35 g flormelis
Korn fra 1 stang vanilje
Jordbær
Hvad er bedre og mere dansk end en god gammeldags jordbærtærte? Disse røde juveler har ramt butikkerne, i den ”rigtige” danske form, og ikke bare i en smuk, men smagløs og spansk udgave, og så er det jo med at udnytte denne fantastiske råvare.
Jeg synes en klassisk jordbærtærte er en fortryllende sommerdessert, om end jeg nok skal passe på at kalde den helt traditionel, eftersom jeg faktisk har skiftet den gode gammeldaws konditorcreme ud med en skyr-creme, hvilket visse personer måååske vil rynke på næsen. Men hør her, den syrlige vaniljeprikkede creme passer så smukt til jordbærrene og den søde mazarinbund, at der ikke er nogen som helst grund til at blive kulinarisk ”pige-fornærmede”, fordi det er virkelig godt. Prøv selv!
Sådan gør du
Smuldr smørret med mel og flormelis til det får en rapslignende konsistens. Tilsæt blommerne og ælt dejen sammen. Undgå at ælte for meget, så bliver mørdejen kompakt. Lad dejen hvile ca. en time i køleskabet. Smør formen med fedtstof og drys med lidt mel. Rul mørdejen ud til 2-3 mm på et let meldrysset bord og løft den forsigtigt over tærteformen. Tryk siderne ind og skær overskydende dej fra. Sæt tærten i fryseren mens ovnen varmer op til 180˚. Forbag tærteformen i ca 10-15 minutter til den er lyst gylden. Sæt formen køligt mens du laver mazarinmassen.
Bland alle ingredienserne til mazarinmassen sammen og pisk/rør indtil dejen er ensartet og luftig. Fordel mazarinmassen i den forbagte tærteform i ca. 20 minutter eller indtil mazarinmassen er gennembagt og let gylden i overfladen. Lad tærten køle helt af. Pisk fløden til skum og vend med skyr, flormelis og vanilje. Fordel ud over den afkølede bund og pynt med bærrene og sæt køligt indtil servering.
Der kan sagtens anvendes andre bær end jordbær om man vil.
Dette indlæg har 3 kommentarer
Hej
Betyder dette at den skal I ovnen igen, når man har fordelt mazarinmassen?
“Fordel mazarinmassen i den forbagte tærteform i ca. 20 minutter eller indtil mazarinmassen er gennembagt og let gylden i overfladen.”
Hej Susan
Ja, det er helt korrekt forstået.
God fornøjelse med kagen 🙂
Hej kan man ikke bage den indfor vejre ind man skal brugen den