[single_post_category_name]

Himmelsk smag af ananas

Forleden dag blev jeg tilbudt en smagsprøve på en ananas ovre i Torvehallerne. Og hvilken ananas! Og hvilken smag! Den smagte simpelthen af sol, strand og troper kogt ned i en bouillonterning. Den var så god! Den var økologisk og dyr, men den var ganske enkelt nødt til at komme hjemme i mit køkken. Jeg blev med det samme inspireret til at lave eller andet sødt og lækkert med den, jeg vil sige, den kaldte faktisk på at blive brugt. For mig er mynte og ananas en helt forrygende kombination. Friskheden og fornemmelsen af noget køligt og læskende er helt perfekt sammen med ananassens sødme, men det er selvfølgelig afgørende at frugten smager af noget, og ikke bare vandet og umoden. Jeg har derudover en forkærlighed for mango, som også er dejligt med mynten. Limesaft giver alt det søde lidt ”ziing” og passer så fint her. Derfor; en enkel tropisk frugtsalat med myntepesto måtte se dagens lys. Det er en rigtig dejlig og let dessert at servere efter et tungt aftensmåltid eller krydret mad, og som en ekstra bonus, udover at det smager skønt, indeholder ananas bromelin, et enzym som hjælper med at nedbryde proteiner, og derfor afhjælper oppustethed og fremmer fordøjelsen. Voila! Den anden dessert kan man næppe kalde for frisk og let på samme måde som ovenstående. Whiskey-grillet ananas med kokos-creme skum? Wauw! Det er heller ikke ringe, vil jeg hilse og sige. Whiskeyen giver virkelig prikken over i’et her i kombination med vanilje og ikke mindst kokosskummet som i al sin enkelhed er den tykke del af kokosmælken, det der ligger i toppen når dåsen åbnes, der piskes som flødeskum. Det smager forrygende her! Hvis du vil kan du sagtens servere de grillede ananas med almindeligt flødeskum eller en kugle vaniljeis.

Mango & ananas med myntepesto

Grillet ananas med kokosskum

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide