Kokosmakroner med pistacie

Ingredienser

75 g smør

200 g kokosmel

200 g sukker

100 g marcipan, kan undlades

1 dl meget finthakkede pistacienødder

5 store æggehvider

200 g smeltet mørk chokolade

De her kokosmakroner er meget dejlige og ganske som en god kokosmakron skal være. Sprøde udenpå og saftige indeni, med en intens smag af kokos. Tricket er at lade dejen stå og sætte sig efter at ingredienserne er blandet i gryden, så kokosmelet får lov at suge sig saftigt. Min erfaring er, at der er stor forskel på hvor friskt/tørt kokosmel er, og derfor skal der nogen gange mere æggehvide til, derfor skriver jeg 4-5 hvider. Det vigtige er at dejen synes saftig og våd, og ikke for tør, så vær ikke bange for at tilsætte en æggehvide mere, hvis du synes dejen trænger til det. Man kan måske synes at både pistacie og marcipan er en lille smule overkill, og jeg vil give dig ret i, at en helt klassisk kokosmakron uden dikkedarer er en skøn ting, men har du mod på det, så prøv varianten her. De får en skøn parfumeret smag af pistacie og marcipanen gør makronen ekstra snakset og blød indeni.

Giver ca. 14 toppe.

Sådan gør du

Hæld alle ingredienserne undtagen chokoladen i en tykbundet gryde og varm blandingen op under svag varme ved stadig omrøring til smørret er smeltet og dejen er blank. Lad dejen trække et kvarter til en halv time, det gør at kokosmakronerne bliver ekstra gode og saftige, fordi kokosmelet får lidt tid til at suge væde. Form dejen til små toppe, det er nemmest med lidt vand på hænderne, og bag makronerne i ca. 10-15 minutter ved 200 grader til de er gyldne og fine. Bagetiden afhænger af størrelsen. Når kokosmakronerne er kølet ned, så dypper du dem i smeltet mørk chokolade og lader dem stivne med bunden opad. Opbevar køligt i lufttæt beholder.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være