Sweet breads

Ingredienser

Grundopskrift

225 g hvedemel

1 tsk. natron

½ tsk. bagepulver

¼ tsk. fint salt

½ tsk. vaniljepulver

150 g rørsukker eller brun farin

100 g smeltet smør

1 dl olie

1 ½ dl kærnemælk

2 æg L

Nøddebrød

75 g valnødder

75 g hasselnødder

½ tsk. kardemomme

½ tsk. stødt kanel

Blåbær-citron-brød

150 g frosne blåbær

Skal fra 1 usprøjtet citron

Måske er det de færreste som vil definere disse som brød, men i den gode amerikanske tradition med såkaldte bananbrød og krydderbrød, som i virkeligheden ligner en skærekage mere end det ligner et brød, så forbeholder jeg mig retten hertil. Det er supernemme kager, som kan varieres i nærmest det uendelige. Her får du et par af mine egen favoritter; et tæt, mørk og let krydret nøddebrød og et mere frisk og let blåbærbrød med en snert af citron. Grundopskriften er den samme, blot tilsættes hhv. nødder og krydderier i den ene opskrift og citronskal og frosne blåbær i den anden. Jeg skifter ligeledes almindeligt rørsukker ud med brun farin eller muscovadosukker i brødet med nødder, fordi jeg synes det giver en lidt dybere karamel-agtig smag, som passer perfekt til nødderne. Det allerbedste ved den her slags opskrifter, er, udover at de smager forrygende, at de er virkelig nemme at lave. Der skal nærmest ikke røres, så dejen er blandet på under 5 minutter, og så skal de bare i ovnen. Det er dit Eneste minus er, at de er bedst samme dag de laves. Ligesom muffins bliver de hurtigt kedelige på andendagen, men kan altså få et nummer to liv hvis de sprøjtes lidt med vand og ryger en tur 5 minutter i ovnen.

Sådan gør du

Nøddebrød – Start med at riste nødderne i ovnen på 180˚ i ca. 10 minutter til de begynder at dufte kraftigt og skallen skaller af. Tag dem og knus dem let med hænderne når de er afkølede. Bland de tørre ingredienser; nødder, mel, sukker, salt, krydderier, natron og bagepulver grundigt i en skål for sig. Bland sukker, smør, olie, kærnemælk og æg og pisk blandingen ensartet. Lav en fordybning i melblandingen og tilsæt væden, rør et øjeblik til dejen akkurat er blandet. Rører du for meget bliver brødet kompakt. Hæld dejen i en smurt bageform på ca. 12×25 cm og bag ”brødet” ved de 180˚ i 30-35 minutter, til det er hævet, gyldent og gennembagt. Tjek med en kødnål. Smager bedst friskbagt.

Blåbær-citron-brød – Bland de tørre ingredienser; mel, sukker, salt, krydderier, natron og bagepulver grundigt i en skål for sig. Vend de frosne blåbær og citronskal heri. Bland sukker, smør, olie, kærnemælk og æg og pisk blandingen ensartet. Lav en fordybning i melblandingen og tilsæt væden, rør et øjeblik til dejen akkurat er blandet. Rører du for meget bliver brødet kompakt. Hæld dejen i en smurt bageform på ca. 12×25 cm og bag ”brødet” ved de 180˚ i 30-35 minutter, til det er hævet, gyldent og gennembagt. Tjek med en kødnål. Smager bedst friskbagt.

 

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være