1 hel ananas
1 dl whiskey
1 dl rørsukker
½ tsk rent vaniljepulver eller 1 hel vaniljestang flækket på langs
Kokos-skum
1 økologisk dåse kokosmælk, den tykke del som ligge øverst i dåsen tages fra med en ske
1 tsk fast honning
1 knivspids rent vaniljepulver
Til 4 personer.
Sådan gør du
Sæt dåsen med kokosmælk på køl og undgå at rysten dåsen. Tænd ovnen på 220˚. Skræl og del ananassen over og fjern den inderste hårde del også kaldet stokken. Skær ananassen i tykke aflange stave på ca 3x3x8 cm og vend dem med whiskeyen. Drys med sukkeret og vaniljekorn. Læg stykkerne i et ovnfast fad og bag ananassen i først 15 min., skru derefter op på grill og grill frugten til den karamelliserer let i overfladen. Husk at hold øje undervejs, med grill kan det lige pludselig gå stærkt. Pisk kokoscremen luftig med honningen og server den til den lune ananas.