Cheesecake to go

Ingredienser

Kiksekrummer

110 g Digestive kiks

60 g smør
 

Ostecreme (til fire små glas)

1 blad husblas

100 g flødeost

1 pasteuriseret æggeblomme

1 dl skyr eller cremefraiche

0,5 tsk. vaniljesukker

1 pasteuriseret æggehvide

25 g flormelis ( ekstra til at smage til med)

Bærtopping

1 blad husblas

1 tsk. majsstivelse

50 g sukker

1⁄2 dl vand

1 stor håndfuld blandede bær (både friske og frosne kan bruges)

Skal du på skovtur, en tur på stranden, mødes med studiekammeraterne i parken, eller står du for desserten efter grilleriet med vennerne? Så kan du så let som ingenting bikse denne cheesecake sammen og medbringe den i små glas, der kan transporteres fra A til B, uden at der er risiko for kagetransportkatastrofer.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 180 °C. Knus kiksene til fine krummer. Det kan enten gøres i en foodprocessor eller ved at lægge kiksene i en pose og banke med en kagerulle. Hæld krummerne i en skål. Smelt smørret og bland det i krummerne. Fordel krummeblandingen på en bageplade med bagepapir og bag det i ovnen ca. 10 minutter. Lad det derefter køle helt af. Hæld krummeblandingen i en lufttæt beholder, indtil den skal bruges.

Ostecreme: Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10-15 minutter. I en skål røres flødeost sammen med æggeblommer, skyr/cremefraiche og vaniljesukker. Rør, indtil alt er blandet godt sammen, og der ikke er klumper i massen. Tag husblassen op af vandet, og smelt den hurtigt i en skål i mikroovnen (eller over et vandbad). Lad husblassen køle lidt af, og hæld den i osteblandingen under omrøring. I en anden skål piskes æggehviderne stive, hvorefter der forsigtigt vendes flormelis i. Vend til sidst æggehviderne i osteblandingen, og rør forsigtigt rundt. Hæld osteblandingen på en sprøjtepose, og fordel den ligeligt i de fire glas. Stil dem på køl et par timer, og forbered i mellemtiden bærrene.

Bærtopping: Læg husblas i blød i en skål med koldt vand i 10-15 minutter. Bland majsstivelse og sukker i en lille gryde. Hæld vand i, og rør, så der ikke er klumper, og tilsæt så bær. Varm bærmassen op ved svag varme, indtil den begynder at simre, og rør indimellem. Tag gryden af varmen når blandingen er tyknet lidt i konsistensen. Hæld den varme bærmasse gennem en fintmasket sigte, så alle kerner sigtes fra, og rør den opblødte husblas i. Rør, indtil husblassen er smeltet helt sammen med bærmassen. Lad jordbærmassen køle lidt af, inden det hældes over den stivnede cheesecake.

Stil igen kagen i køleskabet et par timer, så bærtoppingen stivner. Kikseblandingen drysses over cheesecaken umiddelbart inden servering.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive