Mørdej
150 g. mel
125 g. smør
50 g. sukker
1/2 æg
Mazarinfyld
400 g. marcipan
3 æg
200 g. smør
100 g. sukker
Topping
Mørke chokolade
Billede: Maria Harmuth
Denne lækre tærte kan sagtens stå i køleskabet i dagevis – ja, faktisk i en hel uge. Den bliver kun bedre jo længere tid den står. Tærten smager himmelsk med lidt bær på siden.
Sådan gør du
Bland ingredienserne til mørdejen og ælt den hurtigt sammen til dejen er ensartet. Rul dejen ud på et let meldrysset bord og fordel dejen i et smurt tærtefad. Forbag dejen i 10-15 min. ved 180˚.
Bland marcipan, æg, smør og sukker i en røremaskine eller i en food-processer og pisk eller rør indtil dejen har en ensartet konsistens. Har du ingen af de to ovenstående maskiner, bland da dejen med hænderne, men sørg for at smørret er blødt og alle ingredienserne har samme temperatur, så er det nemmest. Anbring fyldet på den forbagte bund, og bag tærten ved 190˚ i 30 min. eller til den har en lys gylden farve. Lad tærten køle af og pynt den med smeltet chokolade. Spis kagen kold.