Gammeldags mazarintærte

Ingredienser

Mørdej

150 g. mel

125 g. smør

50 g. sukker

1/2 æg

 

Mazarinfyld 

400 g. marcipan

3 æg

200 g. smør

100 g. sukker

 

Topping 

Mørke chokolade

Billede: Maria Harmuth

Denne lækre tærte kan sagtens stå i køleskabet i dagevis – ja, faktisk i en hel uge. Den bliver kun bedre jo længere tid den står. Tærten smager himmelsk med lidt bær på siden.

Sådan gør du

Bland ingredienserne til mørdejen og ælt den hurtigt sammen til dejen er ensartet. Rul dejen ud på et let meldrysset bord og fordel dejen i et smurt tærtefad. Forbag dejen i 10-15 min. ved 180˚.

Bland marcipan, æg, smør og sukker i en røremaskine eller i en food-processer og pisk eller rør indtil dejen har en ensartet konsistens. Har du ingen af de to ovenstående maskiner, bland da dejen med hænderne, men sørg for at smørret er blødt og alle ingredienserne har samme temperatur, så er det nemmest. Anbring fyldet på den forbagte bund, og bag tærten ved 190˚ i 30 min. eller til den har en lys gylden farve. Lad tærten køle af og pynt den med smeltet chokolade. Spis kagen kold.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være