Jordbær-mynte granita

Ingredienser

3,5 dl kogende vand

3 dl sukker

Saft fra en halv citron

Ca. 3 spsk finthakket, svejtsisk mynte

Ca. 600 g friske jordbær

Når jordbærrene er i højsæson, som de er nu og godt og vel en måned frem, så er det oplagt at bruge dem til ganske enkle serveringer, for at lade deres smukke og fine karakteristiske smag træde frem. Denne enkle granita, som adskiller sig fra en sorbet ved at have en anderledes flaget konsistens, og er helt perfekt som en let dessert på en varm dag. Jeg har tilføjet mynte, det understreger friskheden og passer så fint med den klare rene jordbærsmag. Granitaen kan sagtens laves med andre bær eller frugter, erstat blot mængden med det ønskede.

Sådan gør du

Bland vand, sukker og citronsaft i en skål og rør indtil sukkeret er opløst. Blend jordbærrene og sukkervandet til massen er glat. Hæld jordbærblandingen i en flad beholder, jo større flade, jo hurtigere fryser massen, sæt låg på beholderen, eller beklæd med og sæt den i fryseren. Frys i en time, eller indtil siderne af massen er isnet til. Tag blandingen ud og brug en gaffel til at skrabe de frosne områder af granitaen ind mod midten. Gentag dette trin ca hver time indtil blandingen kun består af flage-agtige krystaller. Lad isen være i fryseren indtil den skal serveres. Løsn granitaen op med en gaffel før den anbringes i kolde skåle, og serveres med ganske let pisket fløde og lidt frisk mynte.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og