[single_post_category_name]

Nøddetærte med chokolade

Hvis du er vild med tærter, vil du elske denne lækre nøddetærte med mørk chokolade. Kagen har en dejlig blød konsistens og smager skønt. Servér den med creme fraiche eller flødeskum påsiden.

Sådan gør du

Bland ingredienserne til mørdejen og ælt dejen kortvarigt til den er ensartet. rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 2-3 mm og fordel dejen i et smurt tærtefad, ca. 24 cm. Prik dejen og forbag den i 10-15 min. ved 180-180 grader. Hvis dejen er meget blød efter udruldning, kan det være en god ide at sætte den på køl i en halv times tid, så ”glider” den ikke så let ned af kanten i ovnen.

Kog smør, sukker og fløde i en gryde i 5 minutter. Hak nødderne groft og tilføj dem til gryden sammen med melet. Hæld blandingen over den forbagte bund og bag tærten ved 170-180 grader i 30-40 min eller indtil den er gylden. I mens du lader kagen køle af, smelter du den mørke chokolade i et vandbad. Når chokoladen er smeltet hældes den over tærten, som til sidst pyntes med grofthakkede nødder.

LÆS OGSÅ: Himmelsk brownie med chokolade og nødder

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide