Nøddetærte med chokolade

Ingredienser

Mørdej

150 g. mel

125 g. smør

50 g. sukker

1/2 æg, alternativt 1 æggeblomme

 

Fyld

400 g. hasselnødder

300 g. smør

350 g. sukker

12 spsk fløde

6 spsk mel

 

Topping

200 g. Mørk chokolade

Nødder

Hvis du er vild med tærter, vil du elske denne lækre nøddetærte med mørk chokolade. Kagen har en dejlig blød konsistens og smager skønt. Servér den med creme fraiche eller flødeskum påsiden.

Sådan gør du

Bland ingredienserne til mørdejen og ælt dejen kortvarigt til den er ensartet. rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 2-3 mm og fordel dejen i et smurt tærtefad, ca. 24 cm. Prik dejen og forbag den i 10-15 min. ved 180-180 grader. Hvis dejen er meget blød efter udruldning, kan det være en god ide at sætte den på køl i en halv times tid, så ”glider” den ikke så let ned af kanten i ovnen.

Kog smør, sukker og fløde i en gryde i 5 minutter. Hak nødderne groft og tilføj dem til gryden sammen med melet. Hæld blandingen over den forbagte bund og bag tærten ved 170-180 grader i 30-40 min eller indtil den er gylden. I mens du lader kagen køle af, smelter du den mørke chokolade i et vandbad. Når chokoladen er smeltet hældes den over tærten, som til sidst pyntes med grofthakkede nødder.

LÆS OGSÅ: Himmelsk brownie med chokolade og nødder

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Søde konfekt pindsvin

De her små pindsvin er næsten for søde at sætte tænderne i, meeeeen vi kommer til det alligevel, for det lille konfektstykke er alt for

Sådan plejer du tosomheden

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet