Sommer Falster kringle

Ingredienser

Kringledej

300 g. mel

200 g. blødt smør

50 g. gær

3 spsk. sukker

¼ tsk salt

2 æg M

 

Fyld 

400 g. marcipan

3 æggehvider

3 spsk. smør

3 spsk. sukker

Kringler er næsten en uddød race, hvilket er super ærgerligt, da jeg elsker kringler. Her mener jeg kringler, som er lavet påden rigtige måde, ikke af wienerbrød, men af gærdej. Kringler er nemme at lave og lige til at gå til, så uddød eller eller ej, så kan vi heldigvis selv gå i køkkenet og lave denne skønne kage.

Sådan gør du

Start med at lave kringledejen ved at opløse gæren i sukkeret. Tilsæt derefter de to æg, herefter tilføjer du mel, smør og sukker til blandingen. Bland dejen sammen og ælt den kortvarigt til den er nogenlunde ensartet. ælt dog ikke mere end et minuts tid, ellers mister kringlen den porøse, lækre lethed, fordi æltningen får glutennettet til at udvikle, hvilket gør dejen mere smidig og sej. Lad den hæve under et fugtigt klæde i en halv time. Fordel den ud på en bageplade beklædt med bagepapir og klap den let ud til et rektangel.

Herefter laves fyldet. Bland marcipan, æggehvider, smør og sukker i en skål, og ælt fyldet med fingrene. Har du en røremaskinen, kan den ogsåtages i brug. Fordel fyldet over kringledejen og saml kringlen ved at trække ydersiderne ind mod midten. Tryk dejen sammen i midten.

Pensl kringlen med æggeblommerne og drys med mandler og sukker. Bag kringlen ved 290˚ i 30-35 minutter eller indtil den er gylden.

Tip: Ønsker du at ”spice” din kringledej op, kan du sagtens tilføje æblekompot, syltet appelsinskal, rosiner eller en helt fjerde ting til dejen, det giver et skønt syrligt pift til dejen.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er