Her er en kage, der kan bages og samles af alle. Lad børnene, eller måske endda kæresten med ti tommel­ fingre, prøve kræfter med denne kage, og resultatet kommer med garanti til at ligne en million. Da det er en meget let crème der lægges imellem lagene, er det bærrene, der skal bære kagens vægt. Sørg derfor for at finde nogle store og faste bær, f.eks. brombær og jordbær, der kan for­ deles godt mellem lagene, så kagen ikke synker sammen. 

8-10 personer.

Sådan gør du

Forvarm ovnen på 175 °C (almindelig ovn, ikke varmluft). Smør tre springforme (15 cm) og drys dem med mel. Bank det overskydende mel ud. Hæld smør og sukker i en skål. Tag lidt af sukkeret fra, og hæld det på et spækbræt, hvor du med enden af en kniv kan presse det sammen med vaniljekorne- ne. Hæld vaniljesukkeret op i skålen, og pisk det hele sammen, indtil det er hvidt og luftigt.

Sigt mel og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt under omrøring på skift en smule af mel- blandingen og en smule af mælken til smørblandin- gen. Dejen bliver tyk, men rør blot videre, indtil den er glat og ensartet. Pisk æggehviderne til skum, og vend dem forsigtigt i dejen med en dejskraber.

Fordel dejen ligeligt i de tre springforme. Bag kagerne i ovnen i 25-30 minutter eller indtil du kan stikke en pind i dejen, uden at der hænger dej ved.

Crème: Smelt den hvide chokolade over vandbad, og stil den til afkøling. Pisk yoghurten luftig og tilsæt den afkølede chokolade og honningen. Pisk fløden stiv og vend den i yoghurten. Stil moussen på køl, indtil den skal bruges.

Kagen samles: Saml kagens tre lag med creme og bær mellem hvert lag. Slut til sidst af med en masse flotte bær på toppen.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide