[single_post_category_name]

Tærte med hindbær & matcha-creme

De fleste rynker på næsen, når de ser den giftiggrønne farve og hører, at der er japansk te­pulver i kagen. Rynkerne ændres hurtigt til brede smil, når tænderne sættes i kagen. Det er den fedeste fornemmelse for en kagebager, og det er derfor, jeg elsker at bage kager. Jeg er vild med at overraske. Det grønne matcha­pulver er en fortræffelig ingrediens i bagværk. Smagen er meget karakteristisk, og man behøver kun at tilsætte en lille smule for at frembringe det særlige strejf af grøn te til sit bagværk. Pulveret kan efterhånden købes rigtig mange steder, især i helsekostforretninger og på nettet.

6-10 personer.

Sådan gør du

Bland mel, flormelis og salt i en køkkenmaskine. Tilsæt smør og vand, og rør, indtil smørret er godt fordelt, og blandingen tager form af små krummer. Tilsæt æggeblommen, og rør, indtil dejen samler sig. Vend dejen ud på køkkenbordet, og saml dejen uden at ælte den for meget. Pak dejen ind i køkkenfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. to timer. Smør tærteformen, og drys den med mel. Rul tærtedejen ud, og læg den forsigtigt i formen.

Prik bunden med en gaffel. Stil formen i køleskabet i 30 minutter. Forvarm ovnen på 180 °C. Bag tærtedejen i 15-20 minutter. I en skål piskes æggeblommer med sukker, majsstivelse, matcha-pulver, salt og 1,5 dl af sødmælken. Stil skålen til siden. Hæld den resterende 3,2 dl mælk i en gryde, og varm det op, til det simrer. Hæld langsomt den varme mælk i matcha-blandingen, mens du pisker, indtil al den varme mælk er tilsat.

Hæld hele blandingen tilbage i gryden, og varm indholdet op under konstant omrøring, indtil det simrer. Lad det simre i et kort øjeblik, indtil blandingen begynder at tykne, og tag det så af varmen. Tilsæt vaniljeekstrakt og det kolde smør, og rør indtil smørret er smeltet og fuldstændig inkorporeret i matcha-cremen.

Hæld matcha-cremen i en skål, og dæk den med køkkenfilm, så filmen sidder tæt/fast op ad cremen og skålens indersider, og stil skålen i køleskabet i minimum 2 timer.

Tærten samles: Fyld matcha-cremen i tærtebunden, og placer hindbærrene dekorativt ovenpå. Dekorer evt. med mynteblade, og sigt flormelis over tærten umiddelbart inden servering.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide