Den skønneste sommerbær-kage

Ingredienser

Bund

5 æggehvider

2 dl sukker

225 gram finthakkede mandler, hasselnødder eller valnødder

85 g smeltet afkølet smør ekstra til at smøre formen

1 spsk mel, hvede eller mandelmel til formen

Crème

2 ½ dl piskefløde

2 dl crème fraiche 38%

3 spsk flormelis

1 knivspids ren vaniljepulver

Topping

1 stor bakke jordbær

2 bakker hindbær

1 bakke brombær

1 bakke blåbær

7-8 kirsebær, kan undlades evt en bakke rib, både de rode og de hvide er meget smukke til

Lige præcis nu er der det enestående, at alle disse vidunderlige bær, du ser på denne kage, er til at få danske. Sæsonen for jordbær, hindbær, brombær, kirsebær og blåbær overlapper hinanden lige præcis nu, og det skal selvfølgelig fejres med denne her skønne kage. Den er nem at lave, ligner en million smager af intet mindre. Som en lille bonus er den GLUTENFRI, for de af jer, som forsøger at undgå den slags. Du kan lave bunden med mandler, hasselnødder eller valnødder, det er en smagssag. Det de fleste flipper over med denne kage, er det enkle men geniale, at blande crème fraiche med fløde, så det vaniljecreme der kommer kommer på med bærrene, har en herlig og lidt frisk syrlig smag. Enkelt, men så godt!

Til 1 springform på ca. 24 cm, giver ca. 12 stykker kage.  

Sådan gør du

Pisk æggehviderne stive og tilsæt sukker 1 spsk. ad gangen under stadig piskning til massen er tyk og skinnende. Vend mandler og smør i forsigtigt i. Hæld dejen i en smurt springform(Først smør så mel) og bag den i midten af ovnen i ca. 25-30 minutter. Lad den køle af, for den løsnes i siderne og bunden og sættes på et fad. Lav cremen ved at blande fløde, crème fraiche, flormelis og vanilje i en skål, og pisk med elpisker til cremen er tyknet og nem at smøre. Spred cremen ud på nøddebunden og pynt med bærrene. Har du nogle spiselige blomster eller spæde mynteblade er det meget smukt til.  

Kagen kan sagtens stå på køl indtil servering, men skal helst spises samme dag, ellers mister bærrene lidt smag.  

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og