[single_post_category_name]

Gulerodskagen over dem alle

Normalt er jeg temmelig varsom med frasen ”den bedste”, og ”kagen over dem alle” og videre i den dur, fordi hvordan kan man nogensinde, altså som i nooogensinde, udnævne én kage, til at være bedre end de tusinder af andre varianter der findes af samme slags. Det er selvfølgeligt umuligt. Derfor ved de kloge af os også , at den slags udtalelser udelukkende skal tages for vejledende, og i virkeligheden betyder; ”det er er en virkelig, virkelig, VIRKELIG, god kage, som du faktisk skylder dig selv og dine nærmeste at bage.” Lige bortset fra her, selvfølgelig. Det her ER nemlig den bedste gulerodskage, og det ved jeg fordi jeg har smagt dem alle. (Helt sikkert!)

Så. Stop Cecilie. Budskabet er gået igennem. Dette er en helt forrygende gulerodskage, som er nøjagtig som den skal være. Sød, krydret, luftig og dog tæt, saftig uden at være klæg. Fyldig i smag og med den lækreste fnuglette frosting. Den smager ganske enkelt vidunderligt! Lav den hellere før end siden. Faktisk helst nu. NU! Det er onsdag og du fortjener en godbid for at være kommet så langt. Om to dage er det weekend. Nemlig! 

Brug en sandkageform eller en springform på 24 cm.

Sådan gør du

Bland alle de tørre ingredienser, fra hvedemel og ned, grundigt sammen i en skål og sæt til side. Pisk æggene med sukkeret til blandingen er lys og skummende, det tager omtrent 3-4 minutter. Pisk olien i en tynd stråle, så den absorberes og emulgerer med æggesnapsen (sukker-æggeblandingen). Vend gulerødder og de finthakkede ananas i og vend dernæst alle de tørre ingredienser i. Pisk et øjeblik på langsom omdrejning til dejen er akkurat blandet. Pisk flødeosten med smørret til det er godt blandet. Tilsæt citronskal sammen med vaniljesukkeret uden at røre. Miks flormelissen i en tredjedel ad gangen.
Hæld dejen i en smurt og meldrysset form. Bag kagen i ca. 50 minutter ved 175˚, eller indtil en tandstik eller lignende kommer ren ud.

Rør til glasuren er luftig og cremet og stop så. Ellers pisker du luften ud og ender med en grynet og kedelig omgang. Bred med gavmild hånd ud over den fuldstændigt afkølede gulerodskage.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide