Kokos-mørdejsbund
125 g hvedemel
125 g koldt smør
50 g kokosmel
75 g sukker
Citron-kokoscréme
3 æg L
220 gram sukker
½ dl kokosmælk, ikke light, du kan også bruge piskefløde
1 dl citronjuice
Skal fra 2 usprøjtede citroner
1 spsk. mel
Som barn var jeg besat af frugt og bær, (kloge hoveder vil vide, at det også var sukkeret i frugten, jeg var høj på), men jeg flipper stadig over hvor vildt det er, at naturen kan skabe sådanne smukke og ikke mindst velsmagende vidundere som eks. kirsebær, ferskner, meloner, listen er uendelig. Det er jo slik, når det er godt. Et stykke tærte fyldt med årstidens frugt eller bær, i en sød og smørsprød bund, gerne med en skefuld kold flødeskum, iiiihhh, det er jo bedre end nærmest alt andet. Det jeg egentlig gerne vil frem til er, at jeg kan lide syrligheden sammen med det søde i en dessert. Hvor saltet udmærker sig i chokolade- og karameldesserter, så er det syren i frugtdesserter der får smagen til at balancere.
Disse små citronkager består af den skønneste smørmættede dej som nærmest smelter på tungen, fyldt med citroncreme, som er præcis så syrlig at den virker frisk. Det er meget nemt at spise på et og to stykker, nærmest uden at man opdager det. Hvis du skal have gæster, så server den med en kold skefuld let pisket flødeskum, det er en fuldt ud fantastisk og ret nem dessert. Kokossen går så perfekt i spil med citronen, at det nærmest er til at græde over. Seriously!
Brug en aflang tærteform med løs bund som på billedet, eller en rund form på ca. 22-24 cm i omkreds.
Tærten giver ca. 8-10 stykker
Sådan gør du
Skær smørret i tern og smuldr sammen med mel, sukker og kokosmel. Dejen skal blot hænge godt sammen – ikke æltes. Tryk dejen ud i en smurt, meldrysset form på ca. 25×20 cm. Bunden skal være omkring ½ cm. tyk. Forbag bunden i en 190˚ varm ovn i 15 minutter til den er ganske let gylden. Skru ovnen ned på 175˚ og lad bunden køle ned til stuetemperatur, det tager en halv times tid.
Imens laves fyldet.
Alle ingredienserne piskes grundigt sammen til der ingen melklumper er og hældes over den afkølede bund. Det kan være nemmest at sætte bunden ind på risten i ovnen, og så hælde fyldet i derfra, så du ikke skal balancere med fyldet fra køkkenbord til ovn – lidt tricky! Bages i ca. 25 minutter indtil fyldet er fast, men stadig blævrer hyggeligt når du rykker let i formen.
Lad tærten køle i mindst to timer. Drys med flormelis og skær tærten ud. Den kan sagtens holde sig på køl en dags tid eller to, men vil miste lidt sprødhed i bunden. Hvis du ikke serverer den med det samme, så vent med at drysse flormelis på den.