Sunday Cravings: Saltet Karamel Oreos

Ingredienser

Kakaosmåkager

50 g kakao

120 g hvedemel

1 spsk vaniljesukker

100 g smør

90 g hvidt sukker

2 små æggeblommer eller 1 stor


Karamelcreme

3 spsk sukker

1 dl vand

½ tsk flagesalt

100 g flormelis

100 g blødt smør

¼ tsk fint salt

Whats not to like?? Saltet karamel oreos. Jeg mener, det er da rart. Som før nævnt har jeg en decideret svaghed for hjemmelavede versioner af noget der normalt kan købes. Det er sjovt, og det smager ganske givet ofte langt bedre. Karamellen er et perfekt add-up til oreos, som udmærker sig ved en super lækker kakaomættet kiks i top og bund, og her blender karamelcremen altså perfekt ind, som hånd i handske. Hvis du ikke gider, kan du erstatte den med ægte vaniljekorn fra en halv stang vanilje, så får du de mere traditionelle oreos, som – bevares – også er LÆKRE. De er faktisk ret nemme at lave, og kiksene smager sågar også skønt helt uden creme, selvom man da sku være et skarn… Den perfekte ekstra lækre weekend treat!!

Giver ca. 12 oreos. Hvis du ikke har en udstikker, så brug et glas med skarp kant, på ca. 6 cm i diameter.

Sådan gør du

Start med at lave karamellen som skal i smørcremen. Den skal være helt kold når den skal i, derfor er det en fordel at lave den allerførst, så kan den stå på køl mens resten laves. Anbring sukkeret på en lille pande og lad det stå over medium varme indtil sukkeret begynder at smelte. Ryst panden let, så sukkeret fordeles mens det smelter. 
Når sukkeret er blevet til mørk karamel, så tilsættes vandet, og panden får lov at stå over varmen mens vandet absorberes i karamellen, så du ender med en tynd karamelsirup. Vær opmærksom på at saucen tykner, når den bliver kold, derfor er det fint at den virker tynd. Hæld saucen i en skål og lad den stå og køle helt af.

Imens laves småkagerne således; bland mel, kakaopulver, vaniljesukker og sukker i en skål og bland sammen. Skær smørret i tern, bland det i de tørre ingredienser og smuldr dejen sammen med fingerspidserne. Tilsæt æggeblommen og ælt hurtigt dejen sammen. Hvis den synes meget flaget og tør, kan der tilsættes en spsk koldt vand. Lad dejen hvile en halv time på køl, og rul den så ud til ca. 3 mm, og tryk kagerne ud med en udstikker eller et glas. Læg kagerne på en bageplade med bagepapir og bag dem sprøde i en 180 grader varm ovn 8-10 minutter. Lad dem køle helt ned imens du laver smørcremen ved at piske flormelis og smør indtil cremen er luftig, hvid og cremet. Tilsæt den afkølede karamelsauce i en tynd stråle under vedvarende piskning indtil cremen er fin lysebrun. Sprøjt cremen ud med en tylle på halvdelen af de helt afkølede kager og tryk den resterende halvdel ovenpå. Opbevar køligt i en lufttæt beholder.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være