Choko-græskar trøffel kage

Ingredienser

1 Hokkaido-græskar

1 tsk. kanel

200 g smør

225 g mørk chokolade

200 g rørsukker eller kokossukker

3 store æg

1 knivspids salt

1 tsk. smør til formen

Usødet kakaopulver til formen

Denne trøffelkage er nok det mest cremede, du kommer til at sætte tænderne. Nogensinde. Altså, som i EVER! Det er græskar-uge, det ved I, hvis I har fulgt med i løbet af ugen, og derfor, naturligvis, opskrifter med græskar. Og eftersom vores fredag er reserveret til de der ekstra luksuriøse, weekendtreat-opskrifter, som jeg kan afsløre, ofte ligger i den søde ende, ja, så skulle jeg tænke græskar ind i en dessert. Jeg er fan af chokolade (who isn’t??), og jeg er i særdeleshed fan af den type chokoladekager, som udmærker sig ved at have en fløjlsblød konsistens, der nærmest smelter på tungen. Altså, ingen mel, masser af chokolade, smør, sukker, og i dette tilfælde suppleret af en dejlig kanelmættet græskarmos. Det viste sig at være en rigtig god ide, for sikke en kage! Tæt og dyb chokoladesmag med en snert af kanel og græskarrets udefineret krydrede sødme, og så den der konsistens… Lav den! Og gør det nu!

Giver ca. 12 stykker kage.

Sådan gør du

Skær skallen af græskarret, del græskarret i to halve og skrab kernerne ud. Skær kødet i tern og læg i en gryde med kanel og en smule vand i bunden. Damp græskarret til kødet er helt mørt og blødt og blend det derefter til en glat mos. Alternativt, hvis du ikke har en blender, så mos med en gaffel, til konsistensen er så glat som muligt. Imens smeltes chokolade og smør i en kasserolle over lavest mulige varme, sluk for kogepladen, når alt chokoladen er næsten smeltet. Tænd ovnen på 170˚. Pisk æggene med sukkeret indtil massen er luftig og skummende. Vend chokolade-smørblandingen i med græskarmosen og salt, men gør det forsigtigt, så luften bevares i dejen. smør en springform 24 cm. med smør og drys efter med kakaopulver og hæld dejen i formen. Bag kagen på ovnens midterste rille i 35 minutter eller indtil den føles let fast når du forsigtigt trykker en finger på kagen. Tag den ud og lad den køle helt af. frys med kakaopulver og server i tynde skiver. Kagen holder sig fugtig og cremet over adskillige dage, så den kan sagtens laves både en og to dage i forvejen, hvis du vil servere den til en særlig lejlighed.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og