100 g mørk chokolade (70% minimum kakao)
300 gram silketofu
1/2 dl hasselnødder
1 tsk vanillepulver
1/2 kop hasselnødder
2 spsk lys agave sirup
1 pk hindbær (eller en blanding af bær)
Annika og Winnie Methmann Christensen er de 2 søstre, som står bag bloggen www.femmefood.com, hvor de deler opskrifter uden gluten, mælk og hvidt sukker. Ideen til bloggen kom efter at Annika fik konstateret mælkeallergi og derfor skulle lave sin kost om. Det var svært og derfor ville de gerne hjælpe andre i samme situation.
Interesse for mad er begge søstres store passion, Annika læser molekylær ernæring og fødevareteknologi på Aarhus Universitet, og Winnie Methmann er uddannet fotograf med speciale i mad. Bloggen er stedet hvor søstrenes passion smelter sammen, og her er der højt til loftet og frihed til at eksperimentere.
________
Opskrift fra bogen femmefood s. 125
Sådan gør du
Smelt chokoladen i et vandbad. Tilføj alle øvrige ingredienser (minus bær) til en blender/foodprocessor og blend det hele sammen til en glat masse. Tilsæt den smeltede chokolade og blend igen. Fordel massen i fire glas eller skåle Stil dem i køleskab i mindst to timer eller natten over. Pynt med bær inden servering.