3 aromatiske æbler i tynde både, f.eks. pink lady, Ingrid Marie eller Elstar
2 mellemstore rødløg i både
1 stjerneanis
1 hel kanelstang
½ tsk hele koriander
2 cm stykke helt ingefær revet fint
50 g rørsukker
1 dl æblecidereddike
3-4 hele kardemommefrø
Som jeg før har sagt, så er det nogen gange det lille pift til en ret, som gør den helt store forskel. Lige nu har vi en overflod af æbler, og derfor skal der selvfølgelig her på sitet være en masse dejlige opskrifter hvor vi kan få dem brugt. Denne chutney med løg og æble og selvfølgelig en masse dejlige krydderier, er så god til mange ting. Den giver lige præcis det der touch af noget syrligt-krydret-sødt, som gør nærmest alting lidt lækrere. I en sandwich, til et stykke grillet kylling eller svinekød, på god gedeost som på billedet, til salater, blandet med en god mayonnaise, the sky is the limit. Den perfekte overskud-weekendsylseri, og så har du vupti et glas med dejlig chutney til resten af ugen. Lav endelig dobbeltportion, og opbevar på køl i et skoldet glas, det kan sagtens holde sig flere uger uåbnet.
Giver ca. 2 ½ dl chutney
Sådan gør du
Put alle ingredienserne i en gryde med låg og bring blandingen til en stille simren over lav varme. Lad chutneyen stå og simre i ca 30-45 minutter under låg, hvis æblerne er meget saftige og afgiver væde, kan låget tages af så chutneyen kan koge lidt ind. Smag til med lidt salt og evt ekstra sukker, hvis den ønskes mere sød. Opbevar chutneyen på glas i køleskabet. Den kan holde sig i op til 3 uger.