Saltkaramel-budding

Ingredienser

Karamelsirup

6 blade husblas

½ tsk. havsalt

2 dl kogende vand

100 g sukker

Buddingcreme

8 æggeblommer

70 g brun farin

3 dl sødmælk

2 dl piskefløde

2 ½ dl piskefløde til skum

Topping

Saltkaramelsovs

Saltede karamel popcorn

– Word up for Buddingbog!

Marie Holm, aka Marie Madskriv inden for branchen, viser her hvorfor hun er the Queen Of budding! Sjældent har jeg set diverse buddinger præsenteret smukkere end i hendes nye fantastiske bog ”Budding – og andre dirrende desserter”, som er et overflødighedshorn af uimodståelige skælvende søde sager, hver især med egen charme, smag og ikke mindst, eklatant skønhed. (Billedsiden er foreviget af altid dygtige Line Thit Klein). Her får I en af mine absolutte yndlingsopskrifter fra bogen, nemlig ”Saltet karamel budding” – værsgo og lad mundvandet løbe! Bogen kan købes i udvalgte boghandlere landet over.

_____

Karamel er så dejligt, men alt det søde, brændte bliver næsten endnu bedre, når det får en lille pris havsalt. Når jeg er i det lidt vulgære Americana-hjørne, topper jeg buddingen med verdens bedste saltkaramelsovs og en bjergtinde af sprøde karamelpopcorn. Når jeg ikke er i det vulgære hjørne, pynter jeg med … ah, who am I kidding; jeg er altid i det vulgære hjørne, når det handler om saltkaramelbudding!

Til 6-8 personer.

Sådan gør du

Læg husblassen i blød i en stor skålfuld koldt vand. Opløs havsaltet i kogende vand i en lille hældekande eller skål. Drys sukkeret til karamellen på en tør sauterepande eller i en stegegryde, og smelt det til boblende lysebrun karamel. Tag panden af varmen, og hæld forsigtigt vandet i – det sprutter, så pas på. Kog til en tynd karamelsirup uden sukkerklumper. Hæld siruppen over i en skål eller et litermål med hældetud, og lad den køle en lille smule.

Hiv husblassen op af udblødningsvandet, knug vandet fra, og smid husblassen ned i den varme karamelsirup. Sving rundt, til blassen smelter. Lad siruppen stå på køkkenbordet. Lav nu cremen. Pisk æggeblommer og farin let sammen i en stor skål – hold en spsk. af farinen tilbage. Hæld mælken, fløden og den ene skefuld farin i en tykbundet gryde, og varm det op ved svag varme, til lige under kogepunktet.

Hæld den hede mælkefløde i æggefarinblandingen under hektisk piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og varm stille og roligt blandingen op ved lav varme og under omrøring med en silikoneskraber, til den når en temperatur på ca. 83-85°. Den må IKKE koge, men skal lige op og tykne til tyndt cremestadie (læg mærke til, hvornår cremen begynder at hænge lidt ved silikoneskraberen i stedet for med det samme at dryppe af, og stop der).

Tag straks gryden af blusset. Tilsæt karamelsiruppen, og pisk den ind i cremen. Hæld cremen gennem en sigte ned i en skål, og lad den køle en smule, inden du sætter den i køleskabet. Den skal nu blive kold og evt. stivne let i kanten af skålen – det tager ca. 1-2 timer.
Pisk piskefløden til blødt skum, og vend den i den afkølede creme – først en lille smule, som du giver godt med bank, så du får et homogent miks. Derefter kan du vende resten af skummet nænsomt i.

Hæld buddingcremen i en passende form, som du forinden har skyllet i koldt vand. Sæt den i køleskabet, til cremen er helt stiv. Det tager 6 timers tid eller natten over.
Vend buddingen ud af formen, og pynt med en overhældning med saltkaramelsovs, og top med saltede karamel popcorn, eller hvad du ellers vil servere til.

Få opskriften på saltkaramelsovs og saltede karamel popcorn.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er