[single_post_category_name]

Saltkaramelsovs

Saltkaramelsovs er blevet en slags signatursovs til mange af mine buddinger. Både børn og voksne er vilde med den, og den fungerer godt sammen med både de tunge chokolade- og karamelbuddinger og de lettere frugt- og vaniljebuddinger. Og så er den nem lige at bikse sammen. Jeg har købt en lille, blød plastikflaske i Kunst & Køkkentøj, som er fin til både karamelopbevaring og karameludklemning. Saltkaramelsovsen holder sig nemlig fint i køleskabet og egner sig godt til såvel budding som is, banan-hotdogs (banan med karamelsovs, chokoladesovs og kakaonibs), pandekager og alt muligt andet.

Sådan gør du

Smelt halvdelen af sukkeret til gylden karamel i en tykbundet gryde. Tilsæt smørret, og rør det ud i karamellen – det bruser godt op! Rør så fløden i lidt ad gangen – måske vil noget af karamellen klumpe, men det skal nok koge ud. Hæld den sidste halvdel sukker i, og kog sovsen igennem, indtil sukker og eventuelle karamelklumper er smeltet. Tilsæt evt. lidt mere fløde, hvis sovsen virker for tyk.
Smag til med havsalt (pas på tungen, det er varmt!), og lad karamellen køle til stuetemperatur inden servering. Opbevar karamelsovsen i køleskabet, hvor den kan holde sig i en uges tid.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide