Sund Key Lime Pie

Ingredienser

Bund

1 dl usaltede cashewnødder

3 dl mandler

1 dl kokosmel

1/2 tsk salt

2 dl bløde, udstenede dadler (ca. 170 g)

2 spsk kokosolie

Fyld

3 dl usaltede cashewnødder

1 dl mandler

2 dl kokosmælk (fuldfed)

2 dl kokosolie

Saften af 4-5 limefrugter

1 spsk ubehandlet limeskal

Ca. 1,5 dl akaciehonning

1 stor avocado

Kornene af 1 vaniljestang (kan udelades)

Kokoscreme (kan udelades)

2 ds fuldfed kokosmælk (stilles på køl ca. 1/2 dag, så kokosfedt og -vand deler sig i to. Dåserne må ikke omrystes)

Akaciehonning efter smag 

Eva hedder kvinden bag den vegetariske madblog Kitchenbyeve, som frister med masser af skønne, grønne og inspirerende retter og ikke mindst lækre desserter, da Eva har en sød tand, som kræver konstant pleje. Gå ind og tjek hendes fine blog ud, du får med garanti lyst til at gå amok i grøntafdelingen!

_____

Her får I en opskrift på en sundere udgave af den klassiske Key Lime Pie, som hverken indeholder sukker, mel eller smør. Tærten har en dejlig cremet konsistens og smager skønt af frisk lime og brændte nødder.

Rigtig god bagelyst. 

Tip: Tjek at I har følgende ting, inden I begynder: en god blender, en springform (20-23 cm i diameter), bagepapir, elpisker, et rivejern, plads til tærten i fryseren og herefter plads til tærten i køleskabet.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 190 grader (almindelig ovn).

Bund: Blend cashewnødderne fint og mandlerne groft. Kom nødderne i en skål sammen med kokosmel og salt.
Smelt kokosolien og blend den med de udstenede dadler, indtil massen er sammenhængende og uden klumper. Kom det i skålen med de andre ingredienser og ælt massen sammen med hænderne.
Beklæd en springform med bagepapir, kom massen herpå og tryk bunden ud i et jævnt lag med en ske. Bag bunden i midten af ovnen i 10-12 minutter indtil den er lysebrun. Stil til side.

Fyld: Kom alle ingredienserne op i blenderen og blend indtil fyldet har konsistens som en smoothie. Smag til med limesaft og –skal, for at få den syrlighed I bedst kan lide. Fordel fyldet jævnt over tærtebunden og pynt med fintrevet limeskal. Stil tærten i fryseren i 1 time og flyt den herefter over i køleskabet i minimum 2 timer, så den kan sætte sig.

Hvis I ønsker at udelade kokoscremen, er tærten nu klar til servering, hvis ikke, laves cremen som angivet nedenfor, umiddelbart inden servering.

Kokoscreme: Åbn kokosmælken og tag kokosfedtet op med en ske (kokosfedtet er det tykke lag, der ligger øverst). Kom fedtet i en skål og pisk det til en tyk creme. Smag til med honning, pisk kort videre, og fordel cremen over den afkølede Key Lime Pie.

Nyd tærten sammen med en god kop kaffe og en du holder af.

Velbekomme 🙂

Besøg også Eva på Facebook og Instagram

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være