Rå & fantastisk jule-iskage!

Ingredienser

Solsikkebund:

2 dl solsikkekerner

2 spsk smeltet smør

1 dl bløde dadler enten friske eller medjool dadler

1 knivspids havsalt

 

Kokos-cashewcreme:

5 dl cashewnødder, lagt i blød dagen før

den fede fløde-agtige del af en dåse kokosmælk

2 spsk smeltet kokosolie

1/2 tsk rent vaniljepulver eller en tsk vaniljeekstrakt

1 dl ahornsirup eller agavesirup

 

Tranebær-topping:

ca 200 g friske eller frosne tranebær

2 spsk sirup efter eget valg

Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det! Denne raw islagkage med vanilje og tranebær, er ganske enkelt så lækker, at man prompte glemmer at den er ganske uden fløde, raffineret sukker og gluten. Den er cremet, sødmefuld og har den der flødeagtige smag fra kokosfløden og cashewnødderne. Jeg vil faktisk sige den er helt perfekt som en lidt sundere jule-iskage, og nu får I den her i november, fordi vi jo kører den sund november lige nu, men det skal jo ikke afholde nogen fra at lave den i december!

Tranebærrene er en sur og bitter fornøjelse i sig selv, men sammen med den søde milde vanilje-mættede creme, går syrlighed og mild vanilje op i en højere enhed. Det er en nødvendigt at have en ordentlig blender. En med gods i, der virkelig kan blende, så du får den helt rigtige cremede konsistens i cremen. Jeg har ikke markedets stærkeste, men heller ikke den svageste, så det behøver ikke være en flere tusind kroners model, men dog en med en vis motorkraft.

LÆS OGSÅ: Peanut-choko bidder

Sådan gør du: Hak solsikkekernerne sammen med dadler og smeltet smør og salt i en minihakker til massen er som en grov pasta. Smør en springform på 20 cm med lidt kokosolie og tryk solsikkebunden ned så den ligger som et ensartet lag. Sigt vandet fra cashewnødderne og blend med resten af ingredienserne til cremen til en blød creme. Hvis det er svært at få blenderen til at køre, så tilsæt et par skefulde vand.

Sæt cremen til side mens tranebær-toppingen laves ved at blende bærrene med sirup, her kan bruges en almindelig eller en stavblender. Gem et par af bærrene til pynt senere. Blend til massen er blød og flydende. tag cirka en dl af cashewcremen fra og bland med tranebærtoppingen. Fordel resten af cashew-kokosresten i springformen og fordel tranebærtoppingen ovenpå. Sæt iskagen i fryseren og lad den stå mindst 8 timer. Tag den ud en halv time før servering og pynt den af med de frosne tranebær.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og