[single_post_category_name]

Sprød og lækker æblekage

Den gammeldags æbletærte med ristede havregryn, æblemos og flødeskum, er nok en af mine yndlings-efterårsdesserter. Kombinationen af den syrlige æblemos, den sprøde granola(ristede havregryn) og det flødebløde skum er ganske enkelt henrivende, og jeg bliver aldrig træt af den. Her har jeg lavet den med få justeringer, så den kan passe ind i sund november. Sukkeret er erstattet med hhv agavesirup og kokossukker, men også sukrin, ville passe fint, hvis du hellere vil det. Begge del er mere skånsomt mod blodsukkeret end regulært sukker. Fløde behøver du som sådan ikke undgå helt i sund november, i hvert fald ikke i min version. Mælk er ofte sværere at fordøje for dem med tendens til laksose-besværligheder, end både fløde og smør, men det er selvfølgelig en individuel sag. Jeg synes bare fløden hører hjemme her, men skift den gerne ud med en vegansk variant, hvis du synes. Jeg har brugt glutenfri havregryn og tilføjet lidt hakkede hasselnødder, og stegt hele molevitten i lidt smør. Skift gerne ud med kokosolie eller endda klaret smør, hvis du kan få fat i det. Det har alle de gode smagsegenskaber ved smør, og en bedre stegeevne. Alt i alt er det ikke svært at tilpasse denne her dessert, så den kan spises af alle. Det eneste der er helligt for mig er flødeskummet, men jeg er sikker på at man kan lave en dejlig æblekage med for eksempel kokos-skum eller soyaflødeskum. Det er bare med at prøve det af.

Sådan gør du:

Start med at lave ”det sprøde” ved at blande havregryn sukker og hakkede hasselnødder i en skål. Smelt smørret på en pande, og tilsæt havregrynsblandingen. Rist ved medium varme under stadig omrøring indtil grynene er gyldne, tilsæt honning og rist videre et par minutter indtil blandingen er gyldenbrun og sprød. Bred ud på en bradepande med bagepapir på og lad blandingen køle helt af. Skær æblerne i mindre tern, lad gerne skrællen blive på, og anbring dem i en gryde sammen med vandet og vaniljestangen. Lad æblerne simre under låg ved svag varme indtil de er møre, men ikke helt udkogte. Tilsæt sukkeret og rør mosen blød, og sæt den så til side til afkøling. Læg lagvis den sprøde granola med æble, start med granola og slut med æble, i to-tre lag. Afslut med flødeskum og et drys granola.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide