You won’t believe: Sunde flødeboller

Nina, Katrine og Kathe er søstre og pigerne bag den fine blog www.ravfood.com, som i en uformel tone, og med masser af kærlighed til det kulinariske, blogger om lækker, tilgængelig og sund mad, kort sagt, den mad vi allesammen godt kan lide at spise. Det er særligt det paleo-inspirerede og LCHF køkken her lægges vægt på– men indimellem dukker der også lidt sødt op på bloggen. Kodeordene er ærlig, æstetisk og enkel madlavning.

Sådan gør du:

Drys Sukrinmelis ud på bordet og rul din sukkerfri marcipan ud til en tykkelse på ½ cm (læg evt marcipanen mellem 2 stk bagepapir, så går det som en leg). Udstik bunde med et glas i passende størrelse. Jeg brugte et lille glas med en diameter på 4½ cm. Sæt bundene på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 ° i ca 8 minutter, indtil de er lysebrune. 

Lad de bagte bunde afkøle på en rist. Pisk æggehviderne helt stive. Opvarm FiberSirup Clear med vaniljepulver  – evt i mikroovn (1 min ved 900 W), indtil det bobler. Lad det afkøle i 10 sekunder. Hæld langsomt sirupblandingen i æggehviderne, mens du pisker kraftigt med din håndmikser (eller røremaskine). Tilsæt nu Sukrin melis – også imens du pisker. Pisk i yderligere 5 minutter, indtil massen er helt fast og kold (hvis den ikke er kold, falder flødebollerne sammen). Hæld flødebollemassen i en sprøjtepose og sprøjt nu massen på de afkølede bunde. Massen sprøjtes på i en opadgående spiral. Sæt nu bundene i køleskabet i 1 time, inden de overtrækkes med chokolade. Smelt chokoladen over vandbad og sæt flødebollerne på en bagerist med en skål under. Nu hælder du med en teske den smeltede chokolade forsigtigt over flødebollerne. Overskydende chokolade drypper ned i skålen. Alternativt kan du dyppe flødebollen i chokoladen eller pensle chokoladen på med en madpensel. Lad chokoladen dryppe af og sæt flødebollen på bagepapir. Når alle flødeboller er dækket, flytter du dem med en spatel forsigtigt over på et spækbrædt eller lign. beklædt med bagepapir. Drys evt med kokos, frysetørrede bær, lakridspulver eller andet. 

Sæt flødebollerne i køleskabet. Når chokoladen er størknet, kan du pensle bunden med chokolade, så alt er dækket. Det øger holdbarheden på flødebollerne.

Mums!

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være