Gløgg med sprødt!

Ingredienser

2 dl hyldeblomstekstrakt

1 flaske hvidvin, ikke før tør, gerne en frugtig sag, såsom sauvignon blanc eller pinot grigio

Skal af en u-sprøjtet citron, skræl den gerne i brede strimler

Skal af en u-sprøjtet appelsin, skræl den gerne i brede strimler

5 hele kardemommekapsler

Ca. 4-5 cm. frisk ingefær, skåret i skiver

100 g mandelsplitter

1-2 dl. sultanarosiner eller tørrede tranebær

1 1/2 dl. rom, eller mere eller mindre efter smag, kan udskiftes med vodka, om man vil

Smag til med rørsukker, jeg bruger ca. 4 spsk.

Disse gyldne dråber er et genialt alternativ til den klassiske røde gløgg, lavet på rødvin. Selvom den er dejlig, kan den altså også godt slå mig lidt ud med sin mørke tyngde. Denne her er på en måde lidt lettere, lidt ligesom forskellen på rødvin og hvidvin. Og her skal det selvfølgelig tilføjes, at der er MASSER af lette, friske og feminine rødvine, og MASSER af tunge, heftige, voldsomme hvidvine, men hvis jeg tillader mig at generalisere, så kan hvidvin ofte synes som en lettere drik end rødvin. Nuvel. Denne gløgg har givet mig mange sjove oplevelser, og and continuing to do so;) Sammen med dagens gingersnaps, er det et genialt jule-match. Det kan du godt være bekendt at servere til næste julekomsammen med veninderne eller familien. Men garanterer ikke for følgerne…

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne undtagen rommen og sukkeret, og lad varme op ved middelvarme til lige under kogepunktet. Skru ned for varmen og lad gløggen stå for lav varme og småsimre i en halv times tid eller mere. Tilsæt rom og smag til med rørsukker og server gløggen rygende varm. Husk at hvis drikken kommer op og koger, så reduceres alkoholen.

Få opskriften på ingefær-småkager lige her.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

8 råd til bedre hud

Køb bogen GLØD – Sund kost, Smuk hud Af Christian Grønhøj og Morten Fenger   Indeholder reklamelinks Kost har stor betydning for hudens sundhed, og