Den søde tand

Ingefær-småkager

Ingefær-småkager
Ingredienser

100 g sukker

100 g muscovadosukker

225 g blødt smør

½ dl lys sirup

1 æg L

350 g hvedemel 

2 tsk natron 

1 tsk stødt kanel

½ tsk fint salt

2 tsk stødt ingefær

½ tsk stødt muskatnød 

Ekstra sukker til at rulle småkagerne i

Jeg har et vedvarende soft spot for ingefærsmåkager, som med sin krydrede sprøde og stadig seje konsistens er noget nær den ultimative småkage. Ultimativt tilbehør er selvfølgelig et glas skoldhed, duftende varm gylden gløgg.

Sådan gør du

Pisk smør og de to slags sukker indtil konsistensen er cremet, tilsæt sirup og æg og pisk blandingen luftig. Mix mel, salt, natron og krydderier og tilsæt til dejen. Rør et øjeblik indtil dejen blot er samlet, rør du for meget bliver kagerne tunge. Pak dejen ind i film og lad den hvile ½ – 1 time i køleskabet. Når dejen har hvilet tændes ovnen på 175˚ og dejen rulles i små kugler, ca 1 spsk dej per kugle. Rul kuglerne i sukker, og læg dem med god afstand imellem på en bageplade med bagepapir. Husk at de flader temmelig meget ud. Bages i ca 13-15 minutter og flyttes forsigtigt over på en rist når de er færdige. Lad dem køle helt før de lægges i en lufttæt dåse, hvor de kan holde sig i en uges tid.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *