[single_post_category_name]

Julet chokoladekage med rosmarin

Katrín Björk som står bag bloggen www.modernwifestyle.com er uddannet mad og livsstilsfotograf. Hun er oprindeligt fra Island, men har boet og arbejdet i Danmark siden 2002. Bloggen er fyldt med opskrifter – alt fra family style middagsretter til himmelske desserter. Bloggen fik sit navn fordi Katrin gerne ville genopfinde og bringe fokus og positivitet til kunsten at være en husmor. Som hun selv siger, så kommer husmødre i alle former og faconer, de er både mænd og kvinder, singler og par. Nogle har børn, andre har ikke. Selvom man er husmor betyder det ikke at man er linket til komfuret og ikke har høje ambitioner og sprudlende karriere. Det betyder simpelthen at man ønsker et dejligt hjem, med sund og god mad og en lykkelig familie.


___________

 

Denne smagfulde og aromatiske chokoladekage smager som at spise en chokolade-overtrukket appelsin midt i en fyrretræsskov i frostvejr. Den bringer seriøs julestemning til dine smagsløg og dens julede duft giver hjemmet varme og hygge.

Denne opskrift er rigtig stor og passer til en form som rummer 2,8 L. Hvis din form er mindre end det, kan du nøjes med at lave en halv opskrift.
Når du bager kage i en randform så sørg for at smøre formen grundigt og støv med lidt mel, især hvis du bruger en gammel form da kagen nemt kan sidde fast til bunden.

Sådan gør du

Smør bageformen og støv den med lidt mel. Varm ovnen til 180°C. Smelt smørret over lav varme, tilføj rosmarin og lad det simre for 30 sekunder. Tag af varmen, læg låg på og lad smørret trække i 30 minutter. Sigt derefter rosmarinen fra. Sigt mel, kakao, bagepulver og salt sammen i en skål. Sæt til side.
Pisk sukker og æg til lys og luftig masse, det tager et par minutter. Tilføj creme fraiche, appelsinsaft og skal. Bland sammen til dejen er homogen.
Tilføj halvdelen af de tørre ingredienser, så smørret og til sidst resten af de tørre ingredienser. Rør sammen efter hver. Fold chokoladen i dejen. Hæld dejen i formen og bag i 60 minutter eller indtil at en tandstik kommer ud ren. Når kagen er kold, hæld chokoladeglasuren over.

Chocoladeglasur – Hak chokoladen og anbring den sammen med saltet i en skål.
Varm fløde og rosmarin i en lille gryde indtil det næsten koger. Tag af varmen, læg låg på og lad fløden trække i 20 minutter. Sigt derefter rosmarinen fra og varm fløden til kogepunktet igen og hæld så over chokoladen.
Pisk chokoladen indtil silkeglat og skinnende.Hæld over kagen.

Tip 1: I stedet for at kassere rosmarinen du bruger til infusion af smørret, så brug det som krydderi på din steg eller and.

Tip 2: Du kan erstatte appelsinsaft med en appelsin likør, såsom Cointreau.

Del vores artikel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide