Min yndlings-julekage

Ingredienser

200 g hele mandler med skal

2 dl neutral olie

1 1/2 dl speltmel

1 tsk. stødt kardemomme

200 g rørsukker

Revet skal af 2 usprøjtede appelsiner og 1 citron

4 æg

1 ½ tsk. bagepulver

1 knivspids salt


Sirup

Saft fra to appelsiner og 1 citron

125 g sukker

1 hel kanelstang

1 hel stjerneanis

2-3 hele kardemommekapsler

Denne kage smager umiskendeligt af jul. Den intense orangesmag blander sig med mandler og toppes af med den liflige duft og aroma af julens varme krydderier, kanel, kardemomme, stjerneanis… Den er supernem at lave, skal blot en tur i blenderen, og så kan den faktisk hældes direkte i bageformen. I love it! En vidunderlig og intens kage med en skøn saftig krumme pga. den appelsinsirup som hældes over den endnu varme kage. Det er måske ikke just en børnekage, medmindre de har særlig avanceret smag, men jeg kender ikke nogen voksne, som ikke sætter pris på dens duftende, svampede lækkerhed. Min absolutte yndlingsjulekage, som oveni købet er nem, der er ingen undskyldning for ikke at bage til julens mange hyggelige sammenkomster.

1 springform ca. 24 cm i omkreds, giver ca. 10 stykker

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader og smør en springform med smør eller andet fedtstof, drys efter med lidt mel. Blend alle ingredienser til kagen indtil dejen er cremet og mandlerne blevet til mel. Hæld dejen i springformen og bag kagen i ca. 35-40 minutter til den er gennembagt, tjek med en kødnål eller lignende. Imens simrer saften fra to appelsiner og citronen sammen med de hele krydderier og sukkeret i ca. 10 minutter indtil konsistensen er som tynd sirup. Vær opmærksom på at siruppen tykner når den er afkølet. Når kagen tages ud af ovnen prikkes den over det hele med en kødnål eller tynd strikkepind, lad være med at prikke helt igennem, så siruppen ikke løber igennem kagen, men bliver “indenfor” og den lune sirup hældes over. Lad kagen stå og trække i mindst en time, gerne mere. Den er også dejlig dagen efter og dagen efter igen. Faktisk holder den sig skøn svampet i helt op til en uge, hvis du blot pakker den godt ind. Ved servering kan kagen drysses med flormelis og de hele krydderier lægges på midten som pynt. Spis den alene som den er, eller server koldt flødeskum eller drænet yoghurt til.

LÆS OGSÅ: Juletid er lig med småkagetid

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være