Kærnemælks-panna cotta med passionsfrugt & hvid chokolade

Ingredienser

Kærnemælks-panna cotta

3 blade husblas

300 ml piskefløde

100 g sukker

Korn fra 1 vaniljestang

300 ml kærnemælk

Saft fra 1 citron

Passionsfrugtgelé

150 g passionsfrugtsaft

30 g sukker

2 blade husblas

Chokoladespåner

1 plade hvid chokolade

Pynt

Gule skovsyreblomster

Smadderfin og festlig nytårsdessert! I glasset gemmer sig frisk, fløjlsblød kærnemælks-panna cotta, syrlig passionsfrugtgelé, hvide chokoladespåner og spiselige blomster. Jeg er, hånden på hjertet, ikke særlig pjattet med flødetung, husblasblævrende panna cotta. Til gengæld ELSKER jeg den mere cremede og lette af slagsen. Som denne kærnemælks-panna cotta, der smelter blidt i munden. Kærnemælks-panna cottaen er i selskab med syrlig passionsfrugtgelé og søde, hvide chokoladespåner. Ret perfekt punktum på nytårsmiddagen, hvis du spørger mig.

LÆS OGSÅ: Fragilitebunde med vaniljecreme og saltkaramel

Opskriften stammer fra Magasinet Lækkerier, som er et digitalt bagemagasin, der kan downloades gratis i AppStore og Google Play. Herfra kan jeg kun give min anbefaling til alle som holder af bagværk og desserter, det er et super fint og inspirerende site, med interessante “søde” profiler, masser af lækre opskrifter og ikke mindst smukke billeder.

 

Sådan gør du

 

Kærnemælks-panna cotta:

Udblød husblas i koldt vand

Kom fløde, sukker og vaniljekorn i en gryde, og bring det til kogepunktet

Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde

Hæld fløden over i en skål, og rør kærnemælk i – lidt ad gangen

Smag til med citronsaft

Placer seks glas på skrå i en æggebakke, så de hælder ca. 45 grader

Fordel panna cottaen i de skrå glas, og lad den sætte sig i køleskabet i min. 4 timer eller natten over

 

Passionsfrugtgelé:

Udblød husblas i koldt vand

Kom passionsfrugtsaft og sukker i en lille gryde, og bring det i kog

Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme passionsfrugtsaft

Lad passionsfrugtsaften køle af, og fordel den i glassene (i den lave ende af panna cottaerne)

Stil panna cottaerne tilbage i køleskabet i en times tid, så geléen sætter sig

Tip: Er du ikke så pjattet med passionsfrugt, kan du sagtens lave geléen af andre frugter eller bær. Sørg bare for at op- eller nedjustere sukkermængden afhængig af surhed/sødme.

 

Chokoladespåner:

Rids hen over en plade hvid chokolade med en sløv kniv

Begynd i den øverste ende af chokoladepladen, og skrab ind mod dig selv, så du får aflange, fnuglette chokoladespåner

Tip: Sørg for, at chokoladen ikke er for kold, når du skal lave chokoladespåner. Ellers vil spånerne knække.

 

Pynt:

Pynt panna cottaerne med chokoladespåner og skovsyreblomster umiddelbart inden servering

LÆS OGSÅ: Brownie fyldt med cookie dough

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Kom med på den bedste venindetur

Artiklen indeholder sponsoreret indhold Amanda Lagoni er udover at være parterapeut og sexolog, både mor, kone og veninde. Hun møder de samme udfordringer i parforholdet