Kærnemælks-panna cotta
3 blade husblas
300 ml piskefløde
100 g sukker
Korn fra 1 vaniljestang
300 ml kærnemælk
Saft fra 1 citron
Passionsfrugtgelé
150 g passionsfrugtsaft
30 g sukker
2 blade husblas
Chokoladespåner
1 plade hvid chokolade
Pynt
Gule skovsyreblomster
Smadderfin og festlig nytårsdessert! I glasset gemmer sig frisk, fløjlsblød kærnemælks-panna cotta, syrlig passionsfrugtgelé, hvide chokoladespåner og spiselige blomster. Jeg er, hånden på hjertet, ikke særlig pjattet med flødetung, husblasblævrende panna cotta. Til gengæld ELSKER jeg den mere cremede og lette af slagsen. Som denne kærnemælks-panna cotta, der smelter blidt i munden. Kærnemælks-panna cottaen er i selskab med syrlig passionsfrugtgelé og søde, hvide chokoladespåner. Ret perfekt punktum på nytårsmiddagen, hvis du spørger mig.
LÆS OGSÅ: Fragilitebunde med vaniljecreme og saltkaramel
Opskriften stammer fra Magasinet Lækkerier, som er et digitalt bagemagasin, der kan downloades gratis i AppStore og Google Play. Herfra kan jeg kun give min anbefaling til alle som holder af bagværk og desserter, det er et super fint og inspirerende site, med interessante “søde” profiler, masser af lækre opskrifter og ikke mindst smukke billeder.
Sådan gør du
Kærnemælks-panna cotta:
Udblød husblas i koldt vand
Kom fløde, sukker og vaniljekorn i en gryde, og bring det til kogepunktet
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme fløde
Hæld fløden over i en skål, og rør kærnemælk i – lidt ad gangen
Smag til med citronsaft
Placer seks glas på skrå i en æggebakke, så de hælder ca. 45 grader
Fordel panna cottaen i de skrå glas, og lad den sætte sig i køleskabet i min. 4 timer eller natten over
Passionsfrugtgelé:
Udblød husblas i koldt vand
Kom passionsfrugtsaft og sukker i en lille gryde, og bring det i kog
Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme passionsfrugtsaft
Lad passionsfrugtsaften køle af, og fordel den i glassene (i den lave ende af panna cottaerne)
Stil panna cottaerne tilbage i køleskabet i en times tid, så geléen sætter sig
Tip: Er du ikke så pjattet med passionsfrugt, kan du sagtens lave geléen af andre frugter eller bær. Sørg bare for at op- eller nedjustere sukkermængden afhængig af surhed/sødme.
Chokoladespåner:
Rids hen over en plade hvid chokolade med en sløv kniv
Begynd i den øverste ende af chokoladepladen, og skrab ind mod dig selv, så du får aflange, fnuglette chokoladespåner
Tip: Sørg for, at chokoladen ikke er for kold, når du skal lave chokoladespåner. Ellers vil spånerne knække.
Pynt:
Pynt panna cottaerne med chokoladespåner og skovsyreblomster umiddelbart inden servering
LÆS OGSÅ: Brownie fyldt med cookie dough