Hurtige & hyggelige havrecookies

Ingredienser

250 g blødt smør

200 g brun farin

100 g rørsukker

2 spsk. sirup, mørk eller lys

2 æg (M)

200 g hvedemel

240 g havregryn

1 spsk. stødt kanel

1 tsk. bagepulver

1/2 tsk. flagesalt

1/2 tsk. rent vaniljepulver

100 g rosiner

75 g valnødder

Cookies har den der fine egenskab af være sådan en gumlekage, som man nærmest kan spise af i en uendelighed. Det er så nemt, man skal ikke bruge hverken tallerken eller kagegaffel, det er faretruende nemt. Jeg elsker disse havrecookies, og ja, jeg elsker også rosinerne i. Jeg hører til dem som holder af deres let seje bid midt i den sprøde kage, men jeg ved det deler vandene. Man er enten for eller imod. De kan heldigvis bare udelades.

LÆS OGSÅ: Saftige & svampede kanelsnurrer til de kolde aftener

Lige nu dufter mit køkken så lifligt af havrekager, at jeg ikke kan lade være med at gå og snuse ind hele tiden. Haver får sådan en dejlig nøddeagtig smag og duft og når det ristes, og sammen med smør, sukker og kanel, uhmmm, det er duften af hygge.

Sådan gør du

Pisk smør, brun farin og sirup til en cremet masse, det tager et par minutter. Tilsæt ægget et ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Bland alle de tørre ingredienser sammen og tilsæt til dejen.

Rør kortvarigt sammen indtil dejen er akkurat blandet. Rul dejen sammen til to pølser, pak dem ind i film og lad dem hvile køligt i mindst en time, jeg havde dem på køl natten over, men de kan også sagtens laves flere dage, sågar en uge i forvejen, og blot ligge på køl. Så kan du have friskbagte cookies i løbet af 20 minutter, på en ganske almindelig hverdag, og så blev den mandag pludselig så meget bedre.

LÆS OGSÅ: Peanut Popcorn Cookies

Tænd ovnen på 170 grader og læg bagepapir på en bagepålade. Skær dejen i skiver på ca. 1 cm’s tykkelse og læg dem på bagepladen. Bag småkagerne i 14 minutter hvis du ønsker en cookie som har et blødt bid i midten, og giv dem et par minutter mere hvis du ønsker den mere sprød.

Lad dem køle og så er det bare at gumle derudad!

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide