Tahin-vanilla Fudge der smelter på tungen

Ingredienser

125 g ristede kokosflager

1 spsk kokosolie

1/2 tsk rent vaniljepulver

3 store spsk. tahine med havsalt

3 spsk. flydende honning

3 spsk. fløde

Åh, der er altså noget over fudge, som giver mig totalt chills af lykke. Den der måde man så skræmmende nemt kan bide sig igennem et stykke af denne vidunderlighed, fast og dog blød, næsten smeltende på tungen inden man har sunket sin første bid.

Jeg ved at I elsker de sunde søde sager, og efterhånden synes jeg nok vi har fået stablet os et vist arsenal sammen herinde på ChriChri. Denne er ingen undtagelse. Den er så meget bedre for dig end alskens supermarkeds-slik, og selvom den er en heftig kaloriebombe, vil jeg gå så vidt som at sige, at den faktisk er sund!

LÆS OGSÅ: Sunde snickers kugler

Kokos indeholder så mange gode sager, den er rig på laurinsyre, kendt for sin antivirale, antibakterielle og svampedræbende virkning, og så indeholder den ingen transfedtsyrer (selv olivenolie indeholder en lille smule transfedtsyrer). Men du kan også bruge olien på huden til bl.a. at forebygge rynker. Det må blive indefra i denne omgang.

Tahini er en forrygende kilde til kalk, og en god honning har blandt andre egenskaber, en meget effektiv antiinflammatorisk virkning. Derfor vil jeg godt vove påstanden, at disse lækre bidder, faktisk gøre noget godt for dig. Hvis du helt vil undgå mejeriprodukter, så skift fløden ud med kokosmælk!

Sådan gør du
Brug en blender eller en køkkenmaskine til at hakke kokosmelet til det begynder at udskille olie, og bliver til en lind masse, nærmest som kokossmør. Det tager lidt tid, så være tålmodig, og hjælp gerne lidt på vej med kokosolien. Når massen er cremet skrabes den i en kasserolle og varmes op under omrøring ved ganske lav varme sammen med resten af ingredienserne. 

LÆS OGSÅ: Peanut Popcorn Cookies

Når massen er lind, hældes den i en lille form, ca 15×15 cm med film eller bagepapir i bunden, og sættes på køl et par timer. Du kan også sætte den i fryseren, hvis det skal gå hurtigt.

Skær fudgen ud i firkanter og server eller opbevar på køl.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive