De lækreste choko-coco marengs

Ingredienser

3 store æggehvider 

150 g sukker

2 spsk. citronsaft

100 g smeltet mørk chokolade, stuetemperatur 

1 spsk usødet kakaopulver

50 g grofthakkede valnødder

 50 g kokosflager et par ekstra skefulde kokosflager

Hvis ikke den titel fænger, ja så ved jeg ikke, hvad der gør! Choko, coco og marengs i samme sætning, det bliver jo nærmest ikke bedre. Jeg lavede disse marengs til min fødselsdag, lidt som en tester, og min dejlige kageglade kusine beskrev dem som en vellykket hybrid imellem marengs, brownie og biscotti. Jeg tror, hun mener, de har den lidt seje søde chokolade-midte fra brownien, marengsens porøsitet og lethed og så den der gnave-gumle-agtige egenskab, som en biscotti. Jeg er tilbøjelig til at give hende ret. De er virkelig super-gode!

Giver 10 marengs.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 150 grader. Anbring æggehviderne i en helt ren og tør skål. Pisk hviderne ved medium hastighed med elpiskeren til de er stive, men stadig laver bløde buer. De skal ikke overpiskes. Tilsæt sukkeret en skefuld ad gangen og pisk massen godt mellem hver skefuld. Når marengsmassen er hvid, blank og nærmest skinnende at se på, tilsættes citronsaft, chokolade, kakaopulver, valnødder og kokosflager. Vend marengsmassen sammen, det gør ikke noget at den ikke ser helt ensartet ud. Sæt massen på en bageplade med bagepapir på og drys med kokosflagerne. Sæt marengsene i ovnen og skru med det samme ned på 120 grader. Bag dem i ca 30 minutter, de skal være sprøde på overfladen, men må gerne være let bløde indeni. Giv en af marengsene et let tryk i bunden, hvis overfladen er fast men giver efter for et tryk, er de færdige. Hvis overfladen i bunden ikke er fast og ikke kan tages af bagepapiret, så giv dem 5-10 minutter mere. Sluk for ovnen og lad marengsene stå derinde til ovnen er kold. Opbevar dem i en dåse, men lad dem køle helt af inden. Hvis de da ikke bliver spist inden.

 

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er