2 æg L
150 g rørsukker
150 g smeltet smør
150 g hvedemel
3 mellemstore æbler
Den nemmeste fool-proof æblekage du kan tænke dig. Man kan næsten ikke gå galt med denne kage, som alle kan lave, børn såvel som voksne. Så nem og så lækker med kun 5 ingredienser. Jeg bruger gerne Marlene® Fuji æbler, som er dejlig sødt men også har en let syre.
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200 grader. Smelt smørret ved lav varme og lad det køle ned til stuetemperatur. Pisk æg og sukker til det er lyst og skummende, det tager et par minutter. Det er vigtigt at du pisker godt, for det er luften du pisker ind i dejen nu, der gør den færdige kage fin og luftig. Sigt hvedemelet i æggeblandingen og hæld smørret i, og vend forsigtigt dejen sammen. Fordel dejen i en rund form med bagepapir i bunden. Skær æblerne i tynde både og fordel dem i dejen. Bag kagen i ca. 25-30 minutter, til kagen er gyldenbrun på toppen og æblerne er møre. Server kagen som den er, eller med en skefuld creme fraiche eller flødeskum.