Den nemme æblekage

Ingredienser

2 æg L 

150 g rørsukker 

150 g smeltet smør

150 g hvedemel

3 mellemstore æbler

Den nemmeste fool-proof æblekage du kan tænke dig. Man kan næsten ikke gå galt med denne kage, som alle kan lave, børn såvel som voksne. Så nem og så lækker med kun 5 ingredienser. Jeg bruger gerne Marlene® Fuji æbler, som er dejlig sødt men også har en let syre.

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200 grader. Smelt smørret ved lav varme og lad det køle ned til stuetemperatur. Pisk æg og sukker til det er lyst og skummende, det tager et par minutter. Det er vigtigt at du pisker godt, for det er luften du pisker ind i dejen nu, der gør den færdige kage fin og luftig. Sigt hvedemelet i æggeblandingen og hæld smørret i, og vend forsigtigt dejen sammen. Fordel dejen i en rund form med bagepapir i bunden. Skær æblerne i tynde både og fordel dem i dejen. Bag kagen i ca. 25-30 minutter, til kagen er gyldenbrun på toppen og æblerne er møre. Server kagen som den er, eller med en skefuld creme fraiche eller flødeskum.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Pas på dit hår: Sådan gør du

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold. Sundt og velplejet hår er noget af det øverste på ønskelisten hos rigtig mange kvinder og mænd. Dit hår er

De lækreste spinatvafler

Ingredienser1 banan 1 dl frosne ærter 1 stor håndfuld frisk spinat 1 håndfuld frosne broccoli 1-2 dl havregryn afhængig af, hvor faste vaflerne skal være