Nemme, enkle & sprøde småkager

Ingredienser

225 g blødt smør

100 g flormelis

175 g mel

2 spsk kartoffelmel

60 g mandelmel

1 spsk. fintrevet citronskal

1 knivspids fint salt

ca 100 g perlesukker, alternativt almindeligt sukker

Jeg har en total svaghed for helt enkle, sprøde og smørsmagende småkager, som egentlig ikke gør meget væsen af sig, andet end at de smager vildt godt. Det siger sig selv, at smør, rørsukker og mandelmel er en pokkers god start, men det der virkelig gør noget for disse små lækkerbidskener er at de er rullet med ekstra perlesukker inden de bages, hvilket gør dem super-sprøde og endnu mere lækre. Så har jeg, fordi jeg pt er vild med citronskal, puttet en god portion fintrevet i, man kunne også vælge at tilsætte korn fra en vaniljestang, det er selvsagt også virkelig godt.

Disse små kager er et perfekt lille weekend-projekt, de er nemme, og de er meget svære ikke at kunne lide. Jeg dypper dem i min the, men jeg er også lidt mormor-agtig.

Sådan gør du

Pisk smør og sukker blødt og luftigt med håndpiskeren og tilsæt derefter mel, kartoffelmel, mandelmel, salt og citronskal og ælt hurtigt dejen sammen. Form dejen til en kugle og læg den på køl i mindst 1 time, gerne mere.

Rul derefter dejen ud til en cirkel på ca 1 cm tykkelse, det er nemmest at gøre mellem to stykker bagepapir. Hvis den sidder fast i papiret, så drys med lidt ekstra mel. Drys nu bordpladen med halvdelen af perlesukkeret, placer dejen ovenpå og tryk kagerullen hen over, så sukkeret sætter sig fast. Gentag med den anden side og retsen af sukkeret.

Tryk spidsen af tommelfingeren i kanten af cirklen, så der dannes et rustikt mønster. Skær dejen som på billedet , det er nemmest at gøre når den allerede ligger på bagepladen, og træk lidt i trekanterne, så der kommer lidt afstand imellem.

Bag kagerne i ca 12-15 minutter, til de er ganske let lysebrune. Det kan være de skal have en smule mere, men hold øje. Lad dem køle af på en rist.

Del vores artikel:

Del på facebook
Facebook
Del på twitter
Twitter
Del på pinterest
Pinterest
Del på linkedin
LinkedIn

Skriv et svar

ChriChri

Du vil måske også kunne lide

Disse godter er perfekte til Påsken

Denne artikel indeholder ikke betalt reklame, men indeholder produkter som vi har modtaget til gennemgang på redaktionen.  Med påsken lige om hjørnet har vi samlet

Nem og billig påskedessert

Ingredienser2 kugler citronsorbetis (eller en anden is, du elsker) En Fanta Lemon No Sugar eller Fanta Orange No Sugar Et højt glas Et sugerør En skive